• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vått värre

  Mina hästar är verkligen vad man brukar kalla "som dag och natt". Gamla Pärla som alltid tar det varsamt och så Aleccis som alltid har väldigt, väldigt bråttom. Regn fick vi också, precis som de flesta andra i landet, och jag tyckte det passade ypperligt med en barbackatur eller två just på grund av vädret.
   
  Pärlis först ut. Hon föredrog maten de precis fick i stallet, men lunkade runt på en tur i skogen och byn i alla gångarter. Hon gör det hon ska och utan att klaga, men lite fick jag minsann underhålla henne för att det skulle rulla på. Vi var ute en timme och blev dyngsura.
   
  Aleccis sedan då. Denna häst är otrolig. Hon är verkligen fantastisk på alla sätt och vis, men hur fungerar hon egentligen? Överlycklig och vråltaggad på tur, trots spöregn och barbacka, men när vi skrittade av så längde hon på stegen för att komma in till maten igen. Astaggad, som sagt. Särskilt i galoppen så hoppade hon runt som en känguru och bytte galopp hejvilt, slängde med huvudet och hade skitkul, typ. Jag hade svårt att följa med i rörelserna i början, men hittade bra balans senare under turen. Sen mötte vi granbonden i traktor och med skettunnan. Grattis, haha. Jag som redan hade fullt sjå att hålla hästen på mattan. Aleccis är trafiksäker, men större fordon vill hon gärna ha lite mer avstånd emellan och jag måste vara mentalt genomlugn för att hon inte ska reagera. Idag var inte en sådan dag, hahaha. Hon kan vara smått oberäknelig då hon kan vända precis innan man möts och jag kände att det var påväg att komma och för att förhindra det så kramade jag åt lite extra med benen trots att jag inte hade henne hos mig tillräckligt. Så efter att ha kommit förbi en meter någonting så var det hejhej autobahn! Tog väl hundra meter någonting innan det dög att stanna. Jäkla häst<3 Fortsatte sedan hemåt och ja, ridturen gick ändå bra. Men sen skulle vi skritta hem och jag släppte tyglarna, släppta skänklarna om henne och bara satt där och åkte med. Höll en hand (dyngsur vante) i den genomblöta manen och sen ryckte Aleccis till för något och travade några få steg framåt ganska explosivt. Handen jag höll i manen gled av och jag hamnade i världens fulaste "sits". Höll bakåt likt en stoll man tippar och "satt" väl med svanskotan eller nedre delen av ländryggen på Aleccis med händerna framför mig (blev ju uppåt skyn när jag tippade bakåt) och med raka ben med fötterna i samma höjd som Aleccis öron. Vackert! Jag hann tänka typ "skit också", men försökte kasta mig framåt så bra det gick för att återfå balansen. Min otroligt snälla häst (finns ingen snällare än henne) undrade vad jag gjorde och när min energi kom farandes framåt föll hon in i lugn höger galopp där jag kunde återfå balansen och två språng senare fortsatte vi skritta hem igen. Det måste sett så himla fult ut, HAHA! Men jag kan inte göra annat än att ömt älska min snälla häst - inte bara på grund en sådan här "incident" som lätt hade kunnat bli ett fall utan för att hon är oerhört vänlig och skulle verkligen ALDRIG göra något illa med vilja. Och sedan är det ändå intressant hur hon hoppar runt som en påtänt känguru och är förutom skitpigg även rädd/tittig för det mesta när man rider, men sen händer en sådan här grej och det är liksom "lugnt", haha. Lustig häst det där. Vi var bara ute i 45 minuter men det märktes inte på oss. Så fruktansvärt genomblöta och skitkalla (mest jag på sista delen där ja).
   
  Lät faktiskt djuren stå inne och torka en timme till innan jag slängde på dem alldeles för varma de-kallaste/minst-varma-täckena-jag-har; fleecefodrat regntäcke. Men pälsen orkar inte stå emot all väta som världen bjuder på just nu. Pärla var så nöjd, men Aleccis huttrade lite när jag tog in dem (pga för lite att beta, så gav dem givetvis mat, innan de alltså fick täckena precis innan jag släppte ut dem igen).
   
  Drygt ett år sedan nu. Jävlar vad tiden skenar!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.