• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J i Sävsjö med Aleccis

  Ena halvan i mig vill sätta mig i ett hörn. Gråta en skvätt och slå mig med ett baseballträ i huvudet upprepade gånger. Här har jag min fantastiska häst, som inte bara förlåter mig gång och på gång och försöker göra så gott hon kan, utan hon till och med försöker "tala om" vad det är som är fel. Jag har bara inte lyssnat/förstått henne. Jag känner mig askass!
   
  Men den andra halvan vill jubla högt då det just nu känns - även om det är på tok för tidigt för att ropa "hej" redan - som om problemet är mer eller mindre löst. Så enkelt, så jävla enkelt.
   
  Det började med att häst ville ha det bästa av två världar. Mat, som var i transporten, och frihet, som fanns utanför. Så hon traskade in, jag gick under bommen och fäste påsen, hon backade ut och tog ett ärovarv på gården. KULATTJAGAHÄSTASKRÄLLEDETFÖRSTAMANGÖR. Haha, hon älskar att springa... In med hästapållen igen och då dög det minsann att stå kvar. Humpf, idéer...
   
  Jag har läst kommentarerna om filmen på våra urusla skitkassa bajsrundor och tagit till mig det jag läste. Det jag tydligast att tagit till direkt är den där kära yttertygeln. Så jag red fram med fullt fokus på yttertygeln, hoppade fram likadant. Hon var jättejättelugn att rida fram, så välbalanserad det bara går och lyssnade jättefint. Pigg på framhoppningen, men det är ju sådan hon är och det är ju det jag älskar med henne (bland annat). Klockren att hoppa, drog på lite men det kändes bra.
   
  80 cm
  Yes, typ knähöjd alltså. Ettan inga problem, tvåan lika så, lite rusning i landningen. Svängen till trean ställde till problem. Jag fick inte med henne och häst tänkte dra förbi. Jag höll hårt i innertygeln för ska hon stanna ska hon fan stanna framför, hon får INTE dra förbi. Så vi stannade i vänsterkanten på hindret. Ny anridning och då kom jag på mig själv att jag ju hade släppt den där satans yttertygeln! Så jag kramade om yttertygeln och därefter gick det som på räls! Lite fort, men inte okontrollerat. Lite hoppigt mellan linjen 6-7 där jag låste mina knän och inte följde med för fem öre, men själva hoppningen var det inga fel på. Åttan satt bra den med. Så en runda som äntligen talade om för mig vad fasen det är jag har gjort fel. 4 fel.
   
  90 cm
  Jag kramade om yttertygeln och Aleccis var helnöjd. Kan inte gnälla på rundan även att hon drog på lite före/efter vissa hinder, och sådär. Men jag är mest bara överlycklig att det verkar som om det var så "enkelt" att jag har glömt bort en så viktig grej. Felfri runda, och hur lätt som helst kändes det.
   
  Det satt så jävla bra med en felfri runda nu. Och även om det är lågt så har vi ordagrant "hoppat" över spärrar. Vartenda hinder var mentala grejer som satt sig i huvudet ihop med bortglömd yttertygel (om det nu "bara" är en så lätt grej? Det återstår att se.)
   
  Mobilkvalité (bara 90-rundan).


  Kommentarer
  Denise

  Roligt att ni var felfri i 90! :)

  Svar: Ja det kändes bra :) Varje steg åt rätt håll räknas :P
  vinna.blogg.se

  2014-05-16 @ 10:50:06 | URL: http://flingans.nu


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.