• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal hopptävling i Aneby med Aleccis 27/4

  För två veckor sedan var jag och Aleccis i Aneby där vi startade två klasser. Jag som förknippar en tävlingsdag med ganska mycket stress över lag, bytte ut den känslan mot ett väldigt behagligt lugn, mycket tack vare musik i öronen och långsammare steg än jag brukar.
   
  Tack vare att jag jobbade på mitt egna lugn så var Aleccis riktigt lugn och fin att rida fram. Vidare på framhoppningen så var hon perfekt, med invändning om landningen då hon gick på lite mycket, men hon var så perfekt som det bara kan bli.
   
  In på banan i första klassen, 100 cm A:0/A:0. Hon motade lite i början. Det är den där nya grejen som tydligen är standard för oss. Redan innan första hindret skickar hon iväg huvudet och står emot, och mentalt redan drar vänster även om det inte sker rent fysiskt. Detta har bjudit in till att hon bryter ut redan innan, men denna gång lyckades jag faktiskt mota det. Även om hon blandade bjudning mot hindret med en viss del stå emot så gick ändå ett, två, tre och fyra bra. Det var en snävare sväng till femman där jag inte lyckades räta upp henne, så där bröt kastade hon sig bredvid. Sexan fick bra, men mot sjuan fick jag inte med mig henne i svängen då hon stod emot på yttersidan. Så nästa olydnad där och sen givetvis som ett brev på posten så var det inte aktuellt för hennes del att ställa upp på sista hindret heller där hon var rak, jag höll om henne osv, men hon stod emot redan innan och det fanns inte så mycket att göra. Uteslutna. Vi kom dock över hindret på andra försöket så vi lyckades ju med den stora bedriften att i alla fall komma över hindren i grundomgången (suuuck, vilken jävla bedrift då)...
   
  De positiva med denna rundan var ändå att den inte kändes så illa. Det känds inte som en "uteslutningsrunda", så hade vi åkt hem då hade jag ändå varit hyfsat nöjd. För känslan de senaste gångerna har varit urusel, så det var ett ministeg tillbaka.
   
  Till nästa klass kändes hon om än ännu bättre. Helt klockren på framhoppningen. Alltså verkligen, verkligen guld. Inte den minsta tanke på att göra något annat än att hoppa. Ärlig bjudning, bra språng osv.
   
  In på banan i start nummer två, denna gång 105 cm A:0/A:0. Första hindret gick bra. Mot andra så märkte jag att vi skulle komma stort så jag släppte iväg henne, och hon drog bredvid. Försök två höll jag om henne men hon vägrade hoppa. Försök tre kom vi över, men bröt ut på tredje hindret som vi inte kom över. Uteslutna igen, och känsla och allt annat kört i botten.
   
  Det är så ologiskt då hon är så fantastiskt fin på framhoppningen, men på banan blir hon en helt annan häst. Jag sliter mitt hår och funderar regelbundet på var problemet sitter. Eller alltså det vet jag ju, men att bli medveten om NÄR exakt det sker något som jag måste motarbeta.
   
  Jag tänkte klippa ihop all filmer från våra katastrofrundor och be om hjälp från utomstående ögon. Så ställ gärna upp och försök hjälpa mig att lösa problemet för jag har verkligen ingen aning.
   
  Första hindret i andra klassen.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.