• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ouch

  Hm, ja, att rida i bara ett par slitna gympaskor är typ det skönaste som finns på sommaren... Tills man får för sig att åka på sin glada bruna häst som rids med ben, ben, ben, ben och ben. För det första går det ju inte att hålla om med ett stadigt stöd (hur gjorde jag förra året?), och sen så bränner det bara jävlar från stiglädren. Så nu svider det från goa mindre brännmärken på insidan av vaderna. Nice!
   
  Pärlis var först ut och jag lät båda hästarna ta några språng över skogshindren storlek mini, ca 14 m mellan. Bara rulla lite fram och tillbaka för skojs skull. Pärla ville gå på fem om hon fick bestämma, jag ville rida henne på fyra. Så vi varierade lite. Hon vill ju verkligen krypa intill och backar av för att just kunna komma intill. Det är något som har kommit med åldern, och jag ser att det kan bero på fler saker. Mindre tydlig syn kan vara en anledning, men även mindre kraftansträngning (vilket det ju inte blir, men hon tror nog det upplever jag det som). Hoppar gör hon i alla fall gärna och det är kul att hon fortfarande bjuder bra mot hinder. Det märks även himla väl hur hon måste anstränga sig mer för att lyfta över kroppen mindre, eller hur man ska säga. Samma "rörelse" (dvs språnget) kräver nu för tiden mer kraft från hennes sida än det gjorde förut. Därför låter jag henne bara hoppa smått nu för tiden, det räcker gått och väl för att tillfredsställa hoppa-och-ha-kul-behovet.
   
  Aleccis var näst ut och vi gjorde samma sak. Hon var genomlugn och fin. Vi gick på jämna fyra språng fram och tillbaka, fram och tillbaka, säkert tjugo gånger. Man får vara glad för det lilla och "det lilla" som gläder mig idag är att sprången var jämna och lugna, men ändå runda och fina. Någon gång kom jag på mig själv med att rida med handbroms mot hindren istället för att ha henne kvar, väntandes och klar en bit innan.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.