• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ofokuserad tankeverksamhet

  Jag nämner ofta hur svårt jag har att koncentrera mig och hålla fokus - men nu har jag verkligen hittat "höjden av dåligt fokus", kan man väl säga.
   
  När jag gick i högstadiet så hade vi en bra SO-lärare (den byttes dock ut regelbundet, men i någon/några termin/-er hade vi just denna lärare), och när det passade så brukade han låta oss ha avslappning på lektionerna. Detta gick ut på att vi skulle sätta oss bekvämt, blunda och så bad han oss slappna av i kroppsdel för kroppsdel, lugnt och metodiskt, efter vad han sa, nerifrån och upp. Därefter skulle vi bara tänka på vår andning. Tänka oss andningen som en ballong som blåstes upp och där luften åkte ur, i varje andetag. Sen var vi sådär avslappnade en stund (10-15 min), och ibland somnade en del elever.
   
  När jag har haft svårt att somna (och haft koncentration för det) så har jag själv gjort stegen i huvudet och känt hur otroligt tunga alla kroppsdelar, och sedan hela kroppen, blir och sedan somnar man. Men nu för tiden är jag sällan lugn nog för att kunna göra detta. Därför brukar jag försöka göra "snabbversionen" och endast fokusera på det där med andningen. Just för att tygla tankarna som annars far runt som jag vet inte vad och som håller mig "stressad" i huvudet, även om jag inte är fysiskt stressad, eller ens känner mig stressad.
   
  Men till problemet. Jag har så svårt att tänka på den där jäkla ballongen! Jag börjar fundera på vilken färg den har(!!!) och om det är ballongen som är min lugna (dvs blir den upplåst när jag andas in?) eller om den är "utanför" mig (dvs blir upplåst när jag andas ut?). Så inte ens en sketen ballong kan jag tänka på utan att tankarna dansar iväg.
   
  WAAH!!! SÅ MYCKET FÄRGEEER!!! Hur ska jag nu kunna somna?


  Kommentarer
  Anonym

  Våra hjärnor är nog lite lika ändå, men din är lite mer extrem :) lire extra allt;)

  /jag :)

  2016-02-03 @ 03:59:09


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.