• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • När jag förmänskligar min häst

  Jo, jag skrev ju igår i samband med P&Jn att "... utan hon till och med försöker "tala om" vad det är som är fel. Jag har bara inte lyssnat/förstått henne. Jag känner mig askass!"
   
  Jag har skrivit om hur hon redan på långsidan innan start när vi är på tävlingsbanorna har slängt med huvudet, utåt. Det har stört något otroligt och som ett brev på posten kommer de olika varianterna av stopp/olydnader. Det är som att det redan är kört när vi rider förbi startflaggan.
   
  Så, om jag nu får förmänskliga min häst litegrann igen så känns det som att hon har försökt "säga något". Jag har väl, uppenbarligen, ridit med tillräckligt med stöd på yttertygeln för att balansera upp oss på framhoppningen, då det kan vara trångt och många ekipage/mycket rörelse omkring. Men sedan in på banan har jag helt enkelt glömt bort den där tygeln. Kanske? Så det känns som om Aleccis mer eller mindre har kastat med huvudet för att "leta" efter det där stödet? Känslor. Det är ju känslor de går på. Så för mig är det inte helt ologiskt att hon har letat efter den där trygga(?) känslan med stöd från framhoppningen, men inte hittat den? Haha, jag vet inte om jag bara överdriver en massa nu. Men jag letar samband och förklaringar.
   
  Tänk om det är så. Och om det faktiskt är så, så känner jag mig inte bara hemsk utan helt tragisk. Tro fan det inte har fungerat! Och så var det det där med att ropa hej innan man kommit över bäcken. Det kanske inte är så enkelt, det kanske inte bara är en sak, det kanske är något annat men nu var det såhär. Oavsett vad, så känns det mycket, mycket ljusare just nu. Nästa söndag provar vi igen, och verkar yttertygeln vara problemet så kanske vi vågar oss ut på något lokalt igen.
   
  Hon är ju himla rädd om sig, så bara jag kan fixa vettiga anridningar, hyfsade avsprångspunkter, balans och att det inte går i trehundra efter hindret, så ska det inte vara omöjligt att rida in lite nollrundor även på lokala banor.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.