• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lugg

  Jag älskar luggar. För mig är det en dödssynd att klippa luggen på hästar. Då har man förstört något som aldrig någonsin går att återställa. Visst, den växer - längden går att få tillbaka men aldrig den vackra jämnt slitna nedersta delen. Det blir ett mindre vackert rakt avslut som oftast inte ger ett bättre intryck än vad det gjorde från början. Länge leve luggen!
   
  Stora hästar, och även ponnyer av sportmodell, får sällan någon större lugg vilket är synd då luggen ger ett så fantastiskt gott intryck. Det gör verkligen hästen mer tilltalande. Kallblod och grövre hästar och ponnyer har betydligt lättare att få mycket lugg. Pärla till exempel, hon har relativt lite lugg för att vara fjording, men jämfört med en nättare modell på häst så har hon en hel del lugg. Aleccis hade bara en ganska tunn liten lugg där uppe mellan öronen. Men jag har bara låtit den vara och det är först nu, ett och ett halvt snart två år senare, som det börjar bli något av luggen. Vackert, det måste jag säga, och Aleccis ser ännu mer söt ut än hon gjort tidigare.
   
  Hon har nästan fått ett mer ponnyaktigt utseende och på så vis ser hon ut att vara ännu mindre än vad hon faktiskt är. Visst är det stor skillnad?
   
  "Ponny-häst".
   
  När vi hämtade henne. Det skiljer inte jättemycket på längden, men en hel del på tjockleken.


  Kommentarer
  Victoria

  Snygg blogg! Du är möjligtvis inte intresserad av en väldigt billig design? :)

  2014-05-13 @ 17:26:00 | URL: http://victoriab.horseworld.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.