• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Känslan!

  Jag rider alltid bättre efter ett mindre uppehåll. Den här gången var det ett väldigt kort uppehåll på två dagar från Aleccis rygg, men det räckte tydligen. Jag är så nöjd med båda mig och hästen idag (mest hästen). Stadiga skänklar och verkligen rida henne fram till handen, "fånga" henne där utan att fastna i handen liksom. Det fungerade så bra idag och hon lyssnade vettigt. Hennes inställning var sådär härligt glad (vilket den brukar vara), men hon var ändå uppmärksam på min del så ridningen fungerade himla bra idag.
   
  Hoppade lite, och denna gång verkligen skitlågt. Inte ett enda språng över omkring 40 cm typ. Började trava på en större volt över en bom, bytte varv varannan gång. Galopperade likadant fast i ett varv i taget för att inte stressa med galoppombyten. Fortsatte likadant över ett hinder, på en ovan ungefär. Efter språnget vände vi direkt, samlade upp henne, gjorde halt (i höjd med hindret), ny fattning, vända upp lugnt mot hindret och så gjorde vi så en bra stund i båda varven. Hoppade sedan en minioxer och gjorde halt efter hindret, rakt fram. Gjorde så några gånger och avslutade med att hoppa en bana av det som stod uppe. I och med att det är riktigt små hinder så var det inga problem med någonting; inga problem med anridningar, avsprång, antal språng mellan hinder eller någonting. Avslutade med oxern och en halt. Red sedan hem och hon var lika fin hem igen.
   
  Jag önskar så jävla hårt att jag kunde rida lika beslutsamt när hindren var en meter högre, men skit samma. Jag är hur nöjd som helst och det jag ska ta med mig till torsdagens starter är att verkligen sitta och vänta in hindren. Lugn och beslutsamhet är skitviktigt, och på framridningen ska jag verkligen rida fram henne till handen men aldrig bli kvar vilket är lätt när jag inte får igenom det jag ber om typ vid halter och avbrott. En timme och fyrtio minuter totalt, och den där älskade goa träningsvärkutmattningen i låren. Den känslan!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.