• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Humörsstyrd och hästskorhistoria

  Det märks så himla väl på vilket humör jag är på när jag skriver, haha. Antingen sådär oseriöst nattrött eller bitter. Men det är sådan jag är även "in real life"; antingen eller liksom. Oftast glad, men är jag inte glad så är jag antingen asförbannad eller skitledsen. Båda delarna går i och för sig över rätt snabbt. Bryt ihop och kom igen, that's how we do it.
   
  Yes, då väntar tisdagen och på mitt schema står följande, i kronologisk ordning; hovslagare, laga bilen, S och *trumvirvel* hoppträning. #HAPPYFACE (Åka Pärl om jag hinner, men hon behöver nog en dag att återfå hjärtrytmen igen. Stackarn. Har fortfarande dåligt samvete. Kom förresten på just nu att en tur på Pärlis kan sitta fint innan hovis kommer. Ska suga på den karamellen lite. Vila kan hon göra någon annan gång.)
   
  Min bil köpte jag för hela två tusen riksdaler. Igår gick jag från Biltema 1800 kr fattigare, hähä. Och så 400 kr i fjädrar på det, och så förra veckans Biltema-besök som jag inte minns vad det gick på. Så ja, nu har han kostat mer än jag gav för honom. Igen. De flesta bilar har ju en tendens att göra det. Har i alla fall raggat tag i skärmar som kostar gratis, så där sparar jag några kronor. Även min andra bil, har kostat mer än jag gav för den, haha. Men det är vad man får räkna med när man ska åka med stil. (Jag menar det.)
   
  Ja, alltså. Avgasröret är det som ska bytas ut. Från ett obefintligt (är bara grenrör nu; hörselskyddsvarning på den ljudnivån<3) till splitter ny kissekatt (miljöbil nästa!) och så rör och, och, och, snyft snyft, ljuddämpare på det. FAN. Alla blir glada... Utom jag. :( Då hörs det ju inte när vi kommer, eller åker, eller är på andra sidan stan, eller, you got the point. Låt mig vara omogen i fred för fan.
   
  Behöver jag säga att jag rev ner hela min gamla, slitna, rostiga hästskor-samling från typ alla år jag haft häst här om dagen? Jag har staplat dem så otroligt vackert, och lagt alla sömdelar i mitten (mest för skojs skull), men när jag behövde gräva fram en bättre begagnad så föll hela mitt mästerverk. Skit, skit, skit. Det lät. HÖGT. Och precis bakom Aleccis - som inte rörde ett hårstrå. Snacka om att hon har blivit en helt annan häst! Wow och mums på den glada bruna, lugna, trygga häst jag har i stallet idag, jämfört med för snart två år sedan. Härligt att bara miljö och sinnesstämning plus motion och kärlek kan göra sådana förvandlingar. Jag hjärtar henne. Och det är lite synd, för min tanke var aldrig att få så stora känslor till mina hästar framöver, men det är svårt. Riktigt svårt. Men vad mycket lättare det hade varit om de bara var... en häst? En häst var, liksom. Inga konstigheter. Men så enkelt är det inte. Nej, nej, inte alls. Kött och blod, och en hel drös med kärlek och andra känslor. Ett liv utan hästar är ett trasigt liv. I love horses!
   
  Poängen var i alla fall att det luktar VIDRIGT om gamla hästskor som blir flyttade. Urk. Och att jag var så lat att jag lät dem ligga där i en utspridd hög (går det ens?). Orkade inte plocka ihop dem, inte heller stapla upp dem. Så en järnhög på golvet - det lockade och blev pricken över i:et i det där gamla sädesmagasinet. Fick tipset att göra mig av med dem (haha) och faktiskt till och med göra nytt i samma veva! Så ska samla ihop dem och ta med mig dem när jag och finbilen åker söderut nästa gång. Men innan de åker in i bilen ska jag sortera ut eventuella reservtappskor att ha om det skiter sig fullständigt någon gång. Jag har ju blivit värsta skillade tappsko-påslagaren nu på äldre dagar. Så några raka, inte så slitna skor i varierande utförande blir bra att spara på lite till. Utifall att. Mina hästar förtjänar bara det bästa - HAHA. Det var ungefär så det INTE lät om just detta stycke. Men hellre en häst med fyra dojor än tre, eller två (det har hänt) och då måste det finnas till och med plan Ö i arkivet. Man lär sig!
   
  Bjuder, gott folk, detta är jag som bjuder.
   
  "Du är förjävla trög", tänker hästen. Kanske det, men vi har i alla fall ganska roligt :D


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.