• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hopp

  Sorry för långt ointressant inlägg, haha.
   
  Red som sagt "alla fem" (så många jag kan rida/åka på totalt som jag har omkring mig och rider/åker på. Kände att det lät lite konstigt att skriva alla fem) i förr går. Igår gick Aleccis, men inte Pärla. Idag gick mina båda men före dem så red jag S. Pärla är min privata laddare, så enkelt är det bara. Alla här vet hur mycket hon betyder för mig och hur mycket jag älskar henne, samt att hon är finfin att åka på just nu. Vi började med skogen och därefter ett varv runt lilla svängen i byn och avslutningsvis red vi skänkelvikningar och red igenom LB:1an på LP. Så som hon gick just då skulle jag faktiskt vara nöjd med oss om det hade varit en riktig start. Inga pang-procent, men just det där att rida igenom varje grej och känna att det ändå fungerar, blir rimligt resultat och vi trivs med det vi gör (och med varandra, haha).
   
  Men det jag skulle säga är egentligen Aleccis pass. Jag hade velat hälla ut en skopa rent guld över henne just nu för det är precis så jag känner. Sjukt hemskt egentligen, men det är positivt menat från min sida. Tänkte rida dressyr på LP, men precis när jag satt upp så började det regna. Jag hade ingen lust att halka omkring på en hal parkering, så när vi började skritta i skogen bytte jag snart ut dagens plan mot ett hoppass över skogshindren. Benskyddslös pga att jag ju hade tänkt att göra krumelurer egentligen.
   
  För att det var oplanerat använde jag grejerna precis så som de stod, fast jag har för lite pinnar (de går sönder... och det är svårt att hitta nya i skogen som är tillräckligt långa/tjocka men som inte är murkna(?)). Så med stubbar uppsatta med drygt 6,5m intervaller, på 90-100m höjd och tre pinnar kom jag på en riktigt rolig övning. Det var nästan som att vi bara var ute och busade och hade skoj, fast det egentligen även fanns en "seriös" tanke bakom. Detta var vad vi gjorde:
   

  Ja, det ser bara ut som streck hejvilt men jag ska förklara (och det var lättare med en paintskiss). Vi började med 1an, det röda strecket. Kom i höger galopp, på vägen. Hindren står ju precis bredvid vägen, likt bilden under (bild från i höstas):
   

  Som sagt, höger galopp, på vägen. Då var bara den röda pinnen och den gröna pinnen upplagda på stubbarna, det var tomt mellan de andra stubbarna. Så vi kom alltså med lite längre anridning, men samtidigt en snäv sväng (nästan "helt om", beroende på hur mycket vi höll ut på vägen) för att komma rakt, men några extra meter på att räta upp hästen. Bytte varv och kom över det gröna, med lika lång anridning. Bytte tillbaka till första "varvet" och svängde upp "en stubbe" tidigare, det blåa strecket, dvs så det blev relativt kort anridning, och fortfarande rätt snäv sväng så jag fick vara med att räta upp henne. Andra varvet igen, kortare anridning där också lila streck och samma sak att tänka på där - rak häst. Aleccis blev så sjuuukt taggad av detta! Jag också, haha, det är ju verkligen asroligt!
   
  La därefter upp den bruna pinnen så det blev en kombination och kom ifrån höger, i höger galopp, vände upp och då blev det lika kort anridning som det senaste vi red och viktigare att få med hästen och få henne rak. Hoppade det några gånger, och bytte sedan varv. Satte den "bruna" pinnen så den blev orange istället på bilden och kom från vänster, i vänster varv. Hindren är högre på den sidan för det är svårt att måtta till och pussla ihop det med stubbarna så det var ännu lite viktigare att komma bra. En gång var hon för pigg så det blev skitsvänt och jag fick inte med mig henne, hon var inte rak men ändå försökte hon rädda oss genom att lägga in ett extra och sen ta ett stort språng där inne och segla över andra. Första pinnen fick vi med oss, men sen var jag mer beredd. Hon drog i sidled mot hindren även då vi skulle rida förbi dem, haha, och så hoppade hon fram som den känguru hon är ibland. Vi avslutade med att hoppa, från vänster, grön pinne, ett språng, orange pinne, tomt, tre språng, röd pinne. Helt jävla klockrent. Hon väntade även att hon var hyperpigg, jag skötte min del släppte inte iväg henne det minsta (det gjorde jag inte på hela passet - framsteg!) och allt var verkligen perfekt!
   
  Vi hade verkligen sååå himla roligt! Hon var med på minsta vink, väntade som sagt och ville inget hellre än att hoppa. Åååh <3 Den hästen är tamejfan perfekt (när hon vill, höhö). Nu längtar jag tills nästa starter som är på P&Jn i Nässjö på söndag. #HAPPYFACE
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.