• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hej jag kan inte skriva

  Alltså, det går inte att skriva längre? Jag kan inte formulera mig! När jag väl försöker börja skriva något så blir jag den där hemska bitterifttan till att lägga mig i, bry mig för mycket, partypoop:a sönder någon stämning och/eller så kan jag helt enkelt inte bara behärska mig gällande något. Eller ens hålla mig till ämnet.
   
  Till exempel detta med pengar... Det gör mig galen. Vad är det man betalar för när man köper en häst? Typ UTBILDNING. Det är ju den som kostar pengar. Så matematiken är enkel: outbildad häst = inte ekonomiskt värd många kronor. Det är inte att ge ett sk "skambud" om hästen är outbildad, t ex. Men en större summa kan ju definitivt vara ett skambud om det är en välutbildad häst. Problemet uppkommer väl snarare om man köper en välutbildad exempelvis westernhäst - men ska ha den till engelsk dressyr, hoppning eller fälttävlan, eller varför inte körning? Alltså, klart man ska betala för hästens utbildning, anser jag, men samtidigt kan jag förstå köparen i fråga som kanske inte ser värdet då det för denne anses betydligt mindre utbildad i sin gren? Jag orkar inte ens gå in på frågor gällande avel eller en så simpel sak som exteriören för den delen, eller meriter, personlighet osv. Priset styrs av många (eller färre) faktorer. Men en sak är säker - värdet, precis som skönheten anses göra, verkar sitta i betraktarens ögon. Det är farligt att diskutera pengar.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.