• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det svänger

  Jag har varit nere hos L och M idag, sedan ringde min syster och bara "Hej vad gör du, det är ingen som vill backa med släp här", haha. Men det gick väl inte riktigt så bra som jag tänkte mig. Svetsdiff? JA TACK! Påskjutsbromsen på släpkärran var det inget fel på minsann, jävlar vad den tog. Och så jag med min markfrigång, i knöligt gräs. Och så enhjular det på det. Men kärran kom dit den skulle, det var bara det att det tog lite längre tid för vi kom ingen vart ibland, höhö.
   
  När påskjutsbromsen låg på så kom det fram två medelålders män (någon som är förvånad?) och skulle då berätta för mig att påskjutsbromsen ligger på och typ börja förklara hur den fungerar. ALLTSÅ VA FAN?! No fucking shit, Sherlock? Som om det var första gången i mitt liv jag sett en kärra och inte vet hur de fungerar... SUCKSUCKSUCK. Just det ja, jag råkade glömma - JAG ÄR JU TJEJ! Inte fan begriper jag något om saker som har hjul. Glömde visst bort det. Igen.
   
  Fortsatte dagen med ett tvåtimmars pass i gassande sol med Aleccis. Trodde seriöst jag skulle tuppa av när vi hade en halvmil hem. Ingen jättetrevlig känsla direkt. Men jag släppte bara stigbyglarna och satte mig till rätta. Tur den hästen går av sig själv<3 Vi hoppade idag. Bromsen tar för jävla dåligt. Hej vad hon ligger på! Men jag gnäller inte egentligen. Jag är faktiskt asglad - för det känns som vi, sakta men säkert, har börjat hacka oss upp ur den där djupa gropen vi trampat ner oss i ett bra tag nu. Hon gick som tåget!
   
  En gång, när jag hade lagt upp hindren på metern, kände jag jättetydligt hur jag, på en lång anridning där det fanns tid att tänka (jag gillar inte sånt!), liksom började känna den där känslan "ska vi, eller inte?", men så kramade jag bara yttertygeln och så fanns det inte längre något frågetecken. Det tog en fem-sex språng någonting innan det inte fanns något annat än just hoppa. Faaaantastiska underbara häst, och så känslan som är tillbaka. Det kommer nog ta ett tag innan även jag har tagit mig över det där frågetecknet som dyker upp varje gång innan vi "blivit varma i kläderna", men visst fan känns det bra! Äntligen!
   
  Bromsen tar dåligt och jag blir kvar i handen för att det inte händer något. Upp med röven av någon jävla anledning (tro fan det inte går att bromsa). Men styrningen tar betydligt bättre än bromsen, så jag lägger på ytterskänkel och svänger när det går för fort, haha. #planB Vi har lite att jobba på. Energin, framför allt. Den är så viktig, och så svår att tygla "äkta", men det kommer. Det gjorde det ju i höstas, så jag väntar mig att den dyker upp efter fortsatt regelbunden hoppning blandat med rutin i form av starter. Jag har förresten vågat anmäla oss till en lokal tävling igen, nästa helg.
   
  Pärla går senare.
   
   


  Kommentarer
  Emma

  Roligt att det är på rätt väg! Är det norrahammar du ska till då? Nicke ska också vara med men med Linda för första gången :)

  2014-05-22 @ 19:19:43 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.