• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Denna dag får gärna gå på repeat (onsdag hela veckan?)

  Började dagen med att rida L, avslutade det passet med två små språng över ett kryss och håll i hatten alltså! Så fantastiska språng har den hästen i kroppen, helt underbart att följa med i dem. Wow! Därefter blev det en körtur med M, lika glad och positiv som vanligt. Vidare till mina och började med ett barbackapass på Tant Gul. Älskade häst! Hon var nästan perfekt! Bjöd på trevligt framåt och lyssnade finfint. Alltså, klart jag hade tackat och tagit emot om hon hade fått en räserväxel på äldre dar, men nu är det ju trots allt gamla Pärla vi snackar om. När hon går av sig självt så är man helnöjd liksom, haha. Är faktiskt sugen på att ta med tantis på någon P&J snart. Minihinder bara för att göra henne lite extra glad<3 Efter Tanten tog jag ut min Glada Bruna. Dressyrpass på LP stod på schemat, häst valde att ta genom skogen dit och jag hade inga invädningar mot det. Tre fokus: YTTERTYGEL, INNERSKÄNKEL och YTTERSKÄNKEL. Nu jävlar, typ. Slänga de mentala silkesvantarna och trä på hårdhandskarna istället. Rent konkret innebär detta bestämd ryttare med stadiga skänklar, mjuka händer som fångar hästen utan att fastna, tydliga signaler, konsekvent ridning och en hjärna som jobbar på högsta varv för att inte tappa koncentrationen. Sett till hästen så sprang där en glad och lite vinglig häst i början men snart förvandlades hon till världens finaste moln att åka på! Vi gjorde massa övergångar i början och fortsatte sedan rulla runt på fyrkanten ett varv och vidare på en volt. Hon blev så balanserad och fin, liksom stadig och tog lugnt galoppsprång efter galoppsprång, och bar sig själv. Fanihelvetesjävlar vad jag önskar att jag satt på den hästen varje dag (även utanför LP). Skrittade lite och tog sedan galopp igen bara för att se om jag kunde hitta tillbaka dit igen. Det gick, och dessutom lite fortare denna gång. LYCKA! Jag ska verkligen försöka rida på LP oftare, även om det är bajsdåligt underlag och skitlitet, och halt, och mycket liv och rörelse omkring (typ fem, sex, sju stutar någonting precis bredvid. Fast de var inget vi brydde oss om. De var lite publik bara.)
   
  Stack sedan in på ett möte ang nya lastbilen och sedan ut igen för att ta några varv på S. Jag älskar verkligen hur den hästen är byggd! Otroligt vacker för ögat och dessutom kanonpsyke. Framstegen rullar in stadigt just nu. Kan man göra annat än att älska unghästar?!
   
  Därefter blev det kärlekstid med bilen, men inte fan blev det som tänkt, haha. En till tvåa är fixad i alla fall och imorgon blir det debuten som dragbil i min ägo. Att jag kommer lätt ha snyggast dragbil på P&Jn imorgon! Vi avslutade nämligen garagevistelsen med att gå igenom vilka spraybrukar det fanns färg i, hahaha. Snyggast i stan, utan tvekan, hähä. #stylad740
   
  Nu är jag sjukt trött, men imorgon ser jag ut att ha mycket datortid så därför tänkte jag försöka få till de inlägg jag har planerat att skriva ett tag nu. Tycker vi säger så. Kudden väntar.
   


  Kommentarer
  Angelica

  Så otroligt fin bild på er!

  Svar: Tack :) Det är en av mina favoriter :')
  vinna.blogg.se

  2014-05-15 @ 10:34:54 | URL: http://angelchanelle.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.