• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bring it

  Sådär då, alla glada och ni andra. Ris och ros, mest ris dock så jag får upp ögonen för vad fan jag sysslar med. Konstruktiv kritik, tips, gnäll eller vad som helst - jag tar det jag får. Den här filmen är nog så nära det går en synonym till vårt år, hittills.
   


  Kommentarer
  Malin

  Jag upplever att du lägger handen första gången och vid andra vägran rider du för hårt och hon nervös. Du verkar inte ha ett stabilt öga när nerverna kommer in i bilden. Sen om man tittar på alla filmer du har så är hon en het häst efter hinder. Hoppa ett hinder lägg en volt efter, hoppa nått litet, hoppa ett hinder, lägg en volt osv. Det gjorde Peder i ryttareliten. Ett bra sätt att lära hästen att det inte är klart efter ett hinder. Har du ingen tränare?

  Fin blogg du har, lycka till!

  2014-05-12 @ 21:18:27
  S

  Jag kan verkligen inte de några tydliga "fel" i din ridning.
  Visst, första stoppet känns liksom som ett "okey" stopp. Du får igenom halvhalten alldeles för sent, och bromsar in i hindret. Men man ser ju också att hon går på som ett ånglok, så kan knappast bli ngn snygg ridning av det. Sen syns det ju också att hon kör upp huvudet så fort du tar tag i henne, så i vissa lägen känns det knappt som att hon KAN hoppa med tanke på att hon går med i himlen.
  Men helt ärligt, jag hade inte satt mig på den hästen. Hon är jättefin och hon besitter säkerligen en hel del kapacitet, men hon hade verkligen krossat mitt självförtroende. Jag har också en ångvält, men han går ALDRIG vid sidan eller stoppar. Jag tror att det sätter sig en hel del i huvudet på ryttaren, om man vet med sig att hästen rusar och sen kan kasta sig vid sidan utan synbar anledning..
  Men ge inte upp, du löser detta! Inget snack om saken :) ge det tid, jobba på ridbarheten och gå ner i klasserna så att du KAN ta tag i henne och ändå rida an hindret utan att det blir för svårt.

  2014-05-13 @ 13:46:24
  Anna

  Hej

  Jag har läst din blogg sedan du fick hem din fantastiskt fina häst! Jag brukar vanligtvis inte skriva komentarer i bloggar värst ofta. Skulle verkligen vilja ge dej lite tips och ideer. Ibland är det inte lätt att förstå vad man gör för fel då ena dagen känns kanon och andra dagen blir man utesluten.

  Jag tror du har massor med jobba kvar på backen på henne för att få henne dit Du vill. Hoppa höghus det kan hon, men ni behöver få komunikationen att funka även på mindre hinder.

  Jag skulle ha jobbat mycket på små bomövningar där jag reglerar galoppsprång både fram och tillbaka. Voler till höger och vänster, kortare anridningar, längre anridningar. Samt att hon måste acceptera var du vill lägga henne på hindret. Just nu tror jag hon blir väldigt sur då hon inte får gå på fart och hoppa av där hon vill. Det jag ser i filmerna du klipt ihop är att hon inte tar dina förhålningar och far lite hur hon vill och blir sur/stannar/springer på sidorna. Se till att ha henne mellan skänkel och hand och att hon tar dina hjälper innan du hoppar högre hinder.

  Försök att få henne att hoppa av från en sån normal avsprångspunkt som möjligt - rid inte iväg henne om du inte ser ett avstånd fram till hindret. Lägg en volt och jobba igenom henne om du inte har kontrollen och om du känner att hon börjar slå med huvudet och vill dra iväg låt henne inte hoppa i ett sånt läge.

  Jag tror även att hon är känslig och du som ryttare måste ha en lugn stabil ridning. Minimala hjälper samt jätte god kropskontroll, då hon ser ut att lätt bli störd om du är i obalans.

  Har du testat efter hinder att alltid göra halt om hon springer iväg? Eller alltid lägga volt för att få igenom dina hjälper/halvhaler?

  Jag skulle gå ned i klasserna och verkligen rida skolrundor där hon skall lyssna på dej och då det fungerar försiktigt klättra uppåt.

  Jag ser även på filmen att du rider an på hinder innan du fått igenom halvhalter och återfått kontrollen från föregående hinder, hon stannar 1,2 3 grr. Men då du fått igenom henne och har kontrollen på henne, lägger henne rätt hoppar hon jätte fint. Jag tror det är viktigt att du tänker på hur du rider till varje hinder och inte rider an innan du har full kontroll för att inte låta henne få dåliga anridningar/språng för att bygga upp hennes förtroende igen, för jag tror det är lite nere på botten just nu.

  Jag ser hur mycket ni kämpar tillsammans och ni har utvecklats mycket, men det är en lång väg kvar. Men skam den som ger ser. All cred till dej som inte ger upp.

  Har du tänkt på följande?
  Har du sett hur vinglig hon ibland är 2-3 galoppsprång innan hindret?
  Har du kollat upp hennes mun? Kan hon ha ont?
  Vet du vad hon gjort tidigare innan du köpte henne?
  Tror du det har hänt henne något, då hon så gärna vill springa ifrån hjälper, och tro att hon kan hoppa av ren fart?

  Jag har själv tävlat upp till 130 cm hoppning och LA dressyr. Tränat upp till 140 och MSV dressyr.

  Hoppas verkligen något kan hjälpa dej, för du har en fantastiskt fin häst och jag hoppas ni kan komma ur svackan ni nu har och bli ett fantastiskt team tillsammans.

  Du får gärna mejla mej om du vill bolla ideer, jag är ingen expert men hjälper gärna till.

  Mvh Anna (förlåt för en lång komentar)

  2014-05-14 @ 19:54:18


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.