• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bortförklaringar

  Det är så lätt att gnälla. Och det ska jag göra nu. Gnälla på andra.
   
  Jag TÅL INTE dessa som ska ha bortförklaringar till precis allt. De självklara sakerna som hästmänniska är ju att skylla på hästen - jo men tjena, det är lätt men inte fan är det rätt. Hästen gjorde si, hästen gjorde så; rev, vägrade, blablabla. Jag slutade lyssna vid "Hästen gjorde"... Sist jag kollade hade hästen både träns på huvudet och sadel samt en manipulativ jävel på ryggen, men jag kanske såg fel. Denna manipulativa jävel har för övrigt en sjuk hjärnkapacitet som gör både vad vi vill men framför allt precis även det vi inte vill. Hästen är bra på att lyssna på allt vår hjärna har att "säga"/utstråla. Just sayin'
   
  Sen har vi nästa steg. Dessa som är EXPERTER på allt. "Jag känner min häst bäst" - jag säger inte emot, inte alls. Det kan säkert vara så i både ett, två och tre fall. Men när man lägger ut en bild på sociala medier (bara ett överdrivet, och återkommande, exempel) där sadeln ligger så jävla illa att man kan se det på en bildjävel (plus en ryttare som var för stor för redan tio år sedan) och sen skriver "sadeln ligger bra" och ska försvara sig när (inte för att det är mer okej, men ändå) andra som lägger märke till det inte ifrågasätter, men lite försiktigt undrar. Då börja försvara sig och hävda allt möjligt, det mer ologiska efter det andra, bara för att få tyst på de som bara vill alla, framförallt hästarna, väl. Canthandleit.
   
  Storlek på hästen, ja. Jag är för stort för att rida b-ponny till exempel, och jag vet det. Därför skulle jag aldrig försvara mig om någon gärna ville tala om det för mig. Men skulle denna istället lägga fram det som en fråga och faktiskt undrar, så skulle jag gärna svara på varför jag rider just den b-ponnyn t ex och hur ofta, på vilket sätt osv, osv. Jag anser att jag gör det på så vis att det ger mer än det förstör i de fallen det händer, och det är alltså inget jag någonsin skulle göra dagligen för att det roar mig. Jag skulle alltså exempelvis aldrig dra nytta av att hästen rent fysiskt KAN bära runt på mig där uppe, utan det är för hästens skull. Det jag syftar på i detta stycke är russhingsten som skulle ridas in och utbildas inför premieringen där han blev bästa russhingst! (Han led något ooooerhört, tänkte bara tillägga det.)
   

  Det är svårt att ta kritik utan att göra det till något personlig. Men detta har jag tränat upp och jag älskar att få kritik. ALLT någon har reagerat på (positivt som negativt) kan ge mig en utvecklande syn på det jag precis gjorde och det kan ge mig utveckling. Jag älskar utveckling. Okej, jag ljög, jag hatar utveckling. Men när det gäller att bli bättre på något så älskar jag utvecklig, att utvecklas. Det är fan grejer det.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.