• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Åttio år senare

  Det fick räcka med tre hästar idag, så "stackars" Pärla slapp undan (hade hon kunnat ge mig ett flin som sa "IN YOUR FACE!", så hade jag fått det idag, helt klart). Började med S, fortsatte med L och avslutade med Aleccis. Jag har varit så äckligt stel idag. Det måste komma från gårdagens skitkalla regnturer, i alla fall låren då dem är värst. Använde ju låren mycket igår när jag red barbacka och så svinkallt regn på det = ingen bra kombination. Sov skumt i natt så ryggen är inte heller som den borde. Därför var jag helt färdig i kroppen efter Aleccis och kunde inte förmå mig till en tur till.
   
  Ville gärna hoppa Aleccis men vad finns det att välja på i spöregn? Valde därför att skritta fram lite längre på en "ny" (för Aleccis) stig i skogen och red därefter fram innan vi hoppade över samma lilla linje (skogshindren) som sist. Under uppvärmingen tänkte jag dock på hur dominant hon är och att jag måste vara mer "dominant" mot henne, på ett vänligt men bestämt vis. Så jag var "på" henne lite mer och med framför allt rösten fick jag tillbaka henne fint, och hon väntade bara jag morrade lite på henne. Så det började bra. Sedan lät jag henne hoppa över småhindren och jag måste säga att jag är riktigt nöjd faktiskt; lugnt före, över, mellan, över nästa och efter. Fast ibland hade hon bråttom efter, men generellt var hon jättefin och lugn och just detta med att hålla samma rytm är ju verkligen något vi är urusla på. Så det var kul. Har ju inte så mycket till reglerbara hinderstöd, men la på en stubbe till och så låt en pinne på metern. Kom på det också och bestämde mig skithårt för att hon skulle vänta, vänta, vänta och vänta. Hon var såå fin! La sedan upp en pinne till på ca metern så avslutade vi med att hoppa en kombination med ett galoppsprång emellan och det kändes så jävla enkelt! Fast jag tappade mig på sista då vi rev "a-hindret". Mina skänklar är ju snarare där för att mota henne i sidled just nu, det är i alla fall så det känns. Mota och rama in. Men jag ger/gav henne inte något direkt stöd med bättre tryck och hjälpte henne så vi rev som sagt in en gång, ut var hon fin. Hon är ju väldigt rädd om sig. Travade sedan av och skrittade hem. Fin häst!
   
  Ge mig nu modet att kunna ge det lugna, trygga, stabila och bestämda stöd även på ävlingsbanan.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.