• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Två ridturer och en tappsko senare...

  Jag började rida Pärla idag. Den mest dressyriga sadeln jag äger och så en jävla massa "paddning"! Oj va jag paddade, haha, var helt slut i rumpa och mage efter halva turen. Pärla var så himla fin! Alltså, känslan när man bara för bak ena skänkeln och knappt snuddar och hästen mjukt går över i bärig galopp. Livskvalité! Hon dansade även fram i skänkelvikningar och det var inte mycket att klaga på under dagens tur i skogen och byn. 1 timme och 15 minuters dressyr, det gjorde gott förr oss båda! Kul när man känner hur hon har jobbat på och är rejält svettig efteråt. #Lovemyhorse.
   
  Aleccis stod på tur efteråt och målet för idag var att jag skulle vara glad och lugn och att Aleccis skulle länga ut halsen. Så vi red ner till byn, via skogen, in på LP och rullade på en volt i först trav och därefter lite galopp. Jag fokuserade på att padda allt vad jag orkade och rida lätt långsamt och lugnt. Det gick som jag ville och hon gick snart med nosen nästan nere i marken och travade långsamt, långsamt. Det var svårare att få henne lika lugn i galoppen så där fick jag nöja mig med lite mer tempo och inte riktigt lika lång hals, men det gick ändå bättre än jag trodde. Rätt som det var så låg det en sko i spåret på volten... Suck. Bara att avsluta (vi var så gott som klara), ta med skon, skritta hem och slå på den igen. Det var skönt att jag tog tag i det direkt, så inte hoven slits så mycket. Jag hörde av mig till hovis igår, så den ska ändå bara sitta tills vidare. Vi var bara ute 50 minuter, men det var helt okej minuter faktiskt.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.