• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tur man känner sig själv

  Gissa hur glad jag var i eftermiddag att jag pallrade mig upp och red Aleccis innan jag åkte iväg med Pärla? Väldigt mycket! Aleccis och jag gjorde hundra igångsättningar och avbrott mellan skritt och trav, och sen blev det tempoväxlingar. Det ska gå, det tråkiga är bara att behöva börja om igen. Men jag har ingen annan än mig själv att skylla på, så jag kämpar vidare.
   
  Pärla har inte åkt sedan november (och då bara en halvmil fram och tillbaka till VRFs kringklasser till KM:et), och sedan dess har hon nog inte åkt sedan somras. Hon har ju aldrig åkt bra, utan hon "håller på" där bak. Med vad, vet jag inte men åktekniken är under all kritik och hon verkar ha så dålig balans, alternativt att hon inte "litar" på det här med enaxlat släp och den vippeffekten det kan bli. Hon trampar alltså runt och det slår och rycker inte direkt lite i hela ekipaget. Och detta gör hon även när man "bara" kör vanligt alltså på rak väg och utan att accelerera, bromsa eller växla. Jag hade verkligen velat ha en boggikärra, men smakar det så kostar det. Denna transport har i alla fall en rejäl bom baktill vilket underlättade vid utlastningen. Men man får se det positiva; tur hon är snäll att lasta i alla fall! Hon kliver bara rakt på, och stannar där. Guld värt!
   
  Men det var nästan inte så att jag fick ta med mig min gamla trotjänare hem igen, haha. Pärla är helt underbar, och hade jag kunnat klona henne och ge en Pärla till alla som behöver en trygg, stabil häst så hade jag gjort det. Men den äkta Pärlahästen är och förblir min. Men hon är verkligen toppen! Sköter sig ypperligt; rör sig inte när hon inte ska röra sig, och rör sig när hon ska röra på sig kan man väl säga. Min bästa <3
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.