• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Strulhelg men trots det en superbra ridkurs

  Den här helgen har verkligen innehållit ALLT. För att dra i stora drag så började det hela med att jag inte ens kom till Tranås innan bilfan gav upp. Han totaldog i 100 km/h i en nedförsbacke. Jag hörde direkt att han inte fick någon gnista. Så sjukt, eftersom han nyss gick en ca sex mil någonting, utan problem. Det var inte ens ryck eller misständningar som han annars kan bjuda på. Roligt. Ringde gubben som kom efter nästan en timme. Sen försökte vi få igång bilen igen och vi bytte ut det mesta och skrapade sedan i fördelarlocket för att få bättre kontakt (fördelar locket är max 1,5 månad gammalt, ganska nytt med andra ord). Men bilen var helt död. Så till slut fick gubben skjutsa upp mig den resterande biten på omkring drygt 15 mil. Jag kom alltså försent, trots att jag körde i god tid från början. Elände, elände, elände.
   
  Dessutom hade jag ju inte packat jätteväl eftersom jag ändå skulle ha med mig bilen upp. Det ångrade jag ju sedan. Det var svårt att koncentrera sig då jag var stressad över morgondagens hemresa eftersom jag inte visste hur jag skulle komma hem de 23 milen. Jätteroligt, verkligen. Började kolla efter tåg och bokade. Men inte kunde jag betala (hade med dosan som tur var) för det gick bara att betala med kort och jag tvärvägrar ha kort med upphöjda siffror så jag har ett sådant där gratiskort för ungdomar. Grattis. Då gick det såklart inte att boka tåg. Fick ringa gubben så fick han ta hand om det, men jag var allt rätt orolig där om han skulle lyckas göra rätt, haha. Men det blev rätt. Sen kunde jag börja andas ut. Men det tog ett bra tag innan det började kännas okej.
   
  Sedan var det fullt ös med kursen och nästa dag fortsatte kursen och nu började vi bli ganska möra. Det går knappt att skriva något om för det går inte att sätta ord på det vi gjorde och kände och vad som hände, eller vad man ska säga. Men det var helt otroligt, men först efteråt. Jag försöka kortfatta det lite halvlångsökt sådär:
  Första dagen handlade om att bli mjuk, lösgjord, känna rörelserna och sitta rakt över hästen i svängar, halter/igångsättningar och även "bara" rakt fram på spåret. Låter enkelt, men det var inte så himla enkelt när man fick veta vad man faktiskt letar efter och hur. Dag två handlade om styrka på så vis att sitta stabilt. Hitta muskler vi inte har använt sedan vi lärde oss gå, lära oss spänna diverse leder i fötterna och knäna, hitta andra muskler och få dem att arbeta ihop, kan man säga. Fortfarande på böjt spår, halter/igångsättningar och genom att följa spåret. Hela tiden hade vi ledare och vi skulle blunda. Det var verkligen sååå sjukt. Hon sa vad vi skulle göra, en sak i taget och sedan flera saker på samma gång och det gav sådant mäktigt resultat som man inte kände förrän man "hittat det" så det går fortfarande inte att säga hur man kom dit. Men man kände sig som en ny människa efteråt. Rak, gick även med höften och "kastade" inte bara fram benen. Man var liksom i en slags trans då man var så oerhört fokuserad så när man tittade igen kände man sig nästan bakfull. Det var verkligen så häftigt. Det gav jättejättemycket. Och nej, det handlar inte om att sitta och skritta och göra si och så, utan verkligen bli medveten om sin kropp, hästens kropp, rörelser, mönster (inte "fyra ben i ett fyrtaktsmönster" alltså) känna vår oliksidighet och även hästarnas och bli medveten om spänningar samt känna hur en lösgjord häst känns när den skrittar, bli avslappnad och släppa spänningar. Det GÅR inte att förklara.
   
  På kvällen åt vi god soppa, pratade skit blandat med erfarenheter och sen somnade vi relativt tidigt, alla genomtrötta. Kursarrangören som vi bodde hos väntade föl och av en slump lyckades denna titta fram under natten. Det var en fantastiskt söt liten krabat!
   
  Jag lyckades ta mig hem med tåg och med min inte så tåganpassade packning. Sedan hamnade jag nog bredvid en allergisk stackare (bestämda platser) på hemvägen då det snorades, hostade och nös om vartannat. När jag kom hem var jag väldigt, väldigt trött.
   
  Fölet med sin mor


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.