• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Stöd med skänklarna och mota utsidan

  Jag har nämnt att Aleccis inte är så lydig och att jag har tappat mycket av den ridningen jag hade för en månad sedan då det gick så pass bra (för att vara oss) att rida på tredelat. Jag vet varför. I takt med att hon har blivit piggare så har jag omedvetet "släppt" skänklarna, och då kommer ostabiliteten som ett brev på posten. Hon måste ha stöd från skänklarna men när jag inte lugnt känner att jag har henne hos mig så har jag helt enkelt glömt dem. Då blir hon piggare och rätt som det är så har vi hamnat i en ond cirkel.
   
  Nu jobbar jag på att återgå till att rida henne med det stöd hon behöver men det tar några gånger då hon nu (på grund av mig) blir väldigt explosiv när man lägger om dem. Det har dock redan gått bättre de få gånger jag har ridit när jag kom på mig själv och var problemet härstammar ifrån (den här gången och just detta "problem").
   
  Något annat jag har glömt bort är att mota utsidan och då framför allt bogarna. De flyter iväg och då är det svårt att svänga och ha med hästen. Balansen är borta och Aleccis gyllene regler för att hoppa är; balans, rakt mot hinder, aldrig bromsa in i dem, rama in. Jag märker det nästan bara när vi hoppar, för annars rider vi ju mestadels rakt fram när vi följer vägarna. På LP blir det inte riktigt samma sak, men visst ibland flyter hon ut för mig om vi håller oss på en volt så den inte blir rund alternativt att den blir större då och då.
   
  Detta är något jag måste lägga mycket fokus på den närmsta tiden för att komma in i ridningen där jag vänder henne för utsidan hela tiden. Jag märkte så väl på tävlingarna förra året att det är ett fungerande koncept, men det bygger ju på att hon svarar för det jag ber henne om. Vi ska börja vända helt om på grusvägarna igen för det var väldigt effektivt och sedan träna på att vända lite tightare på LP och bara för ytterhjälperna hela tiden.
   
  Vad mycket det är man tappar! Saker som sitter ibland är plötsligt inte bara borta utan dessutom bortglömda och det gillar jag inte. Men medvetenheten är alltid det första steget innan man kan göra en förändring.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.