• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J Sävsjö med Aleccis

  Aleccis var astaggad redan direkt när vi lastade ur henne. Hon skrittade på fortare än vanligt och var på strålande humör. Trots lite rörig framhoppning (som inte stör mig, man får bara ha större framförhållning) så var hon relativt lugn så långt. Hon reagerade inte på de andra ekipagen utan vi skötte vårt. Jag fick inte riktigt till framhoppningen utan det blev lite rejäla framåtlägen och sen tog det ett halvt varv att bromsa. Så det kändes inte jättelovande. Men hon hade i alla fall inga som helst planer på att göra något annat än att just hoppa, så på så vis kändes det bra.
   
  90 cm
  Ridhuset kändes väldigt litet och det var trångt. När jag gick banan kändes det som om det skulle vara bättre att gå ner mer i höjd, men 90 ska vi ju ändå klara, tänkte jag så vi körde på. Jag ville försöka lägga henne lite närmare för att få henne att hoppa mer upp vilket gör att hon inte hinner få upp samma fart över och efter hindret och då får jag mer kontroll. Men jag hade svårt med avstånden idag och när vi inte kom bra så kom vi snarare för stort och då blir det långa språng där hon tar i och alltså även får upp farten rejält. Men hon är kvick i fötterna och är rädd som säg. Hon vill vara felfri, och även om det gick svinigt skitfort så var vi felfria. Vi fick in 4 på den brutna linjen men nästa linje blev det typ 3,5 istället för 4 galoppsprång. 0 fel.
   
  100 cm
  Nästa runda var väldigt lik den första, bara det att det istället blev 3,5 på den brutna linjen och bara 3 på nästa. Inte så himla bra, nej och i det läget när det är på väg att bli tre så är det för min del bara att "okejdå, vi kör väl på tre då". Även här kom vi runt felfritt, men rundorna var ingen höjdare någon av dem. 0 fel.
   
   
   
   
   
   
   Häst ser hinder.
   
  Det kändes ännu värre än det ser ut, och det gick betydligt fortare än det ser ut. Men vi verkar ha tagit oss över utbrytaridéerna och det känns faktiskt bäst av allt.
   
  Jag fick hjälp av Johanna så jag har faktiskt film att bjuda på. Tusan tack till henne och där har vi någon man alltid har roligt med!
   

  Kolla i HD.


  Kommentarer
  Emma

  Väldigt bra ju! Detta kan du gott vara riktigt nöjd med! Enda man önskar är ju att hon lyssnade lite på dig istället för att springa in i botten, de gånger ni kommer nära menar jag.
  Men så länge det är på denna nivån löser ni ju det galant ändå tillsammans och det blir ju bättre och bättre för varje gång :)

  Svar: Ja, där har du rätt i allt! Haha, nej men du verkar uppleva det precis som jag gör fast att du är på avstånd så att säga. :) Ja, det är rätt jobbigt när hon gör så men samtidigt kan jag inte dra och slita i henne heller för då vill hon inte och det gör ingen av oss glada att bråka och gå emot varandra. Sedan detta med att jag kan tänka mig att de som inte brukar se oss kanske kan tänka typ "varför lägger hon inte en volt?" och likanande, men det är ju enkelt svar på det; Aleccis är svår att påverka och då är det faktiskt lättare att styra vidare på nästa hinder än att försöka bråka runt henne på en volt. Och så är det bättre för fuktionärer/medtävlande om man fortsätter och styr på hinder (även om det är livsfarligt ibland...) för då vet dem vart man är på väg och då slipper man rida på någon ;)
  Det kommer bli bättre när vi kommer ut sen, för då finns det ju lite mer bromssträckor. :P
  vinna.blogg.se

  2014-03-15 @ 21:42:38 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Vera

  Skönt i alla fall att vara nolla och att hn inte kändes tveksam på att hoppa!

  Kram

  2014-03-16 @ 09:09:46 | URL: http://vera.weride.se
  Elin!

  sv: Ja verkligen! uch för rökning! Allt bra? (:

  2014-03-16 @ 18:00:43 | URL: http://equestriane.blogg.se
  Elin!

  Väldigt fina rundor med e härligt pigg häst! Extremt fin häst! :D

  2014-03-16 @ 18:03:12 | URL: http://equestriane.blogg.se
  Emelie

  hihi, förlåt att ingen fotade dig.. Men sedan var det ju inne med när jag tänker på det, så hade gett upp för längesen ;) Kunde tyvärr inte komma

  Haha ja sant! Men sedan får jag sådant krav när alla andra är så duktiga :( Men inte för gått, får fota hästarna lite i sommar... haha. Men förtillfället står kameran mest..
  2012 fotade jag sönder, har en bild på "unghästarna" - då fölen. I varje vinkel typ... När de ligger, diar, står, sover, bråkar, flemar, pussas, springer, går, ja... ALLT! Sedan 2013 - inte en enda bild. Kanske typ en när de står med de andra.. hur kul?! Eller fula uppställningsbilder då de skulle säljas först, när de ser ut som åsnor typ. Haha. Sedan kommer man 2 år senare "såhär har de utvecklats" haha, nej. Måste fram med kameran nu!

  2014-03-16 @ 19:58:25 | URL: http://lindblad.blogg.se
  Erica Johansson


  hihi, känner igen det där =D Men vilken pigg och glad häst, mycket markarbete som väntar. Är hon likadan på hoppträning?? Tycker du ska vara supernöjd och sträcka på dig, bra jobbat och grattis till nollorna! =)

  2014-03-16 @ 23:33:55 | URL: http://icusen.blogg.se/
  Victoria

  Sv: Jo då jag har rätt bra balans med det var nära att jag åkte flera gånger haha! Jättebra runda föresten, hinderglad häst :D Kram

  2014-03-17 @ 22:58:03 | URL: http://torkelsboryttarna.horseworld.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.