• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Pysselhäst

  Jag tycker att man ofta hör om att just importerade hästar kan vara lite oroliga på marken och inte alltid uppfostrade och sådär. Men Aleccis är en riktig klippa vad gäller precis allt och i all hantering. Hon är så smidig och väluppfostrad, mysig, trevlig och gillar att bli ompysslad. Men detta med att vara väluppfostrad är inget jag kan ta åt mig äran för, då hon var det innan jag köpte henne. Visst, hon reagerade på häftiga rörelser och kan ibland ta avstånd om man råkar dunka i väggen. Ja, antagligen handlar det om hård uppfostran från början, och det är väl inte så himla roligt. Positivt är dock att hon inte verkar ha blivit nedbruten totalt i psyket i alla fall utan att hon har förtroende för människor. Det är väl någon speciell blandning de kör med, antar jag. Snabbt ska det gå och effektivt ska det vara. Djuren måste vara smidiga att ha att göra med och en lätthanterad häst är alltid lättare att sälja - också rent antagande. Aleccis är som bekant en importerad häst och hon härstammar från Belgien.
   
  Men återigen är hon supermysig att ha att göra med och som jag tidigare nämnt verkligen älskar hon när man borstar henne (gärna med piggborsten) runt och på öronen och högst upp på huvudet. Kli på pannan är fint det också.
   
  Hon är däremot lättstressad och hon plockar gärna med saker. Finns det inte saker att plocka med så kan hon bita i inredningen. Detta är något som har minskat jättemycket sedan hon kom ut och blev utehäst. Alltså hennes beteende i början är väldigt annorlunda mot hur hon är idag.
   
  Idag stod vi som vanligt när jag borstade henne. Hon sänker huvudet, för pannan mot mitt bröst och så vill hon bli borstad på huvet. Till och med jag som inte är någon stå-och-borsta-och-pyssla-hur-länge-som-helst-människa tycker det är hur mysigt som helst att stå där och klappa, klia och dra pannborsten i pälsen. Alltså, den hästen!
   
  Men när vi stod där idag så kom hennes pysselmun fram igen. Jag hade headsetet i öronen, med sladden innanför jackan men mobilen i framfickan så det var en bit kabel som var utanför. Rätt som det var så var det något som "drog" mig framåt. När jag tittade ner så hade Aleccis hela kabelbiten i munnen! Så stod hon där. Hon tuggade inte eller något sådant, hon hade bara tagit in den i munnen. Sötis!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.