• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Piaff och passage i slowmotion

   
  Jag kan faktiskt inte se var detta skulle vara vackert? Även om t ex den svarta hästen faktiskt bär sig, så ser det bara hemskt ut. De "små" hjälperna - eh, det är snarare sparkar och dessutom med tre meters sporrar på. Nej, jag kan verkligen inte se något "vackert" i detta. Klart det sliter när man hoppar - ALLT vi gör med hästarna sliter för det är väldigt få där ute som faktiskt kan rida hästarna stärkande och "förebyggande". Men det finns betydligt vackrare saker att göra med hästarna än att vara såhär fula och otrevliga mot dem.

  Något jag däremot tycker är väldigt imponerande, det är ryttarnas styrka. De är så himla starka - tänk bara vilken bålstyrka de måste ha för att kunna rida så (syftar inte på dessa, utan generellt), och det är imponerande och något jag önskar att jag också hade. Man måste verkligen vara stark för att kunna rida.


  Kommentarer
  Mikxki

  Jag tycker att du är väldigt generell när du säger att det knappt är någon som kan rida en häst stärkande... Om de ryttarna på filmen inte kunde stärka sina hästar, hur ska hästarna då orka med det de gör?? Sen är det inte direkt de bästa ryttarna som är med på filmen heller vilket syns på hur hästarna går och hur de rider. Det finns folk i hästvärlden som gör rätt med sina hästar utan att det syns på nätet

  Svar: Jadu, det blev en hemsk jämförelse med dem på filmen vilket var väldigt slarvigt av mig då jag egentligen inte pikade just dem. Men svensk ridning är hemskt slitsam för hästarna och inte bara svensk utan snarare "modern". För att hästarna ska kunna lyfta och vifta med benen sådär så krävs att man trycker ner dem rejält framtill och de är redan framtunga av naturen. Men ja, jag håller med dig. Om vi har tur så rids hästarna stärkande hemma/på träning för att klara påfrestningarna på tävlingarna :)
  vinna.blogg.se

  2014-03-24 @ 16:15:51 | URL: http://mikxki.blogg.se
  Emelie

  Ja haha :D Jag fotade nu när vi hade aktivitet nere på klubben med Alicias objektiv sådant där som inte går att zooma och som ser helt mega redigerat ut när man tagit en bild :D det är heeeelt fantastiskt, så ska köpa ett sådant sedan forsätta ;) men då måste jag nästan skaffa ett med bättre zoom också, men vem har råd med det? xD

  Svar: Häftigt! :D eller hur, det är ju svindyrt med sådant! :P
  vinna.blogg.se

  2014-03-24 @ 17:30:44 | URL: http://lindblad.blogg.se
  ylva

  jag förstår inte vad du menar med fula och otrevliga? vissa hästar har svårare för sig i vissa rörelser och de med en sämre piaff behöver mer uppmuntran och starkare hjälper just i piaffen. jag tyckte det var intressant att se det i slow motion för man ser mycket tydligare allt man missar när det går i naturlig hastighet, tack för tipset :)

  Svar: Det handlar inte om huruvida hästarna har svårare eller inte. Dagens domare vill se framtunga hästar i hög form med böjd nacke - då är de nöjda. Men kolla vad hästarna svankar till exempel och kolla hur svansarna pekar rakt ut. Det är långt ifrån hälsosamt. För att få höga benlyft = höga poäng, krävs det att de rids på ett väldigt framtungt vis. Men ryttarna borde väl vara så pass kunniga på denna nivå att de rider dem stärkande och på bakdelen hemma/på träning så att kroppen "tål" påfrestningarna av tävlingsformen :) Ja, visst var det häftigt att se! :)
  vinna.blogg.se

  2014-03-24 @ 19:12:41 | URL: http://ponnyflickornas.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.