• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mjölkebil

  Så himla sjukt på något sätt. Jag har aldrig tidigare börjat så tidigt som jag gjorde idag och då var det inte ens tidigaste turen, haha. Lär bli intressant i sommar! Det var så sjukt, att när det sedan hade gått sju timmar (vilket ju är nästan ett vanligt heltidspass) så hade vi fem timmar kvar och det kändes inte ens långt/jobbigt. Det flöt på bra och i och med att man klättrar mycket ut och in när man hämtar mjölk så håller man igång helt okej. Det blir lite drygare när vi åkte till och från mejeriet och då började jag bli lite trött, men det var ändå inte så farligt. Det var mycket roligare än jag trodde det skulle vara och jodå, 12-timmarspass ska man nog också orka med. Skönt med ett jobb där man inte bara kör mil efter mil efter mil, utan även är "så illa tvungen" att gå ur och arbeta lite fysiskt också. Däremot var slangen sjukt tung och otymplig! "Det tar två veckor av svordomar, sen kan du det." Okejdå, haha.
   
  Mjölkbilschaufför alltså, eller "mjölktankbil" om man ska vara så rätt. Det roliga är att den bilen jag kommer jobba på är den bilen som hämtar mjölk hemma, lite kul faktiskt.
   

  Något annat som är himla roligt är att detta ekipage kommer bytas ut. Om två veckor blir det nämligen en helt splitter ny bil som gäller och dessutom med v8 istället för rak sexa, som det är i den nuvarande. Totalt är ekipaget 24 m (fullängd) och vi kommer även upp i 60 ton, vilket är maximalt vad som är godkänt på vägen utan dispens. Det här kommer bli toppen!
   
  Sedan väntade en ridtur ett par timmar senare. Aleccis och jag red lite i skogen först, ner till byn, lite på LP och därefter hem. Hon var SÅÅÅÅ fin att rida! Snacka om att det måste ha gjort nytta under gårdagens pass. Hon var välbalanserad (för att vara hon), lugn och lyssnade riktigt bra. Nere på LP var det mest bara att flyta runt lite och känna på det vi gjorde igår, mestadels. Här och där spände hon till sig lite (t ex över rådjur, en katt och en fågel - hemska varelser allihop, tydligen) men hon kom snabbt ner igen. Riktigt bra pass som satt perfekt efter en lång dag.
   
  Då det började skymma och bli lite senare och för att jag helt enkelt inte orkade, så lät jag Pärla vila. Förhoppningsvis vill/kan Ida rida henne i helgen och då får hon ju gå lite i alla fall så hon inte står helt. Aleccis får i alla fall två vilodagar nu medan jag är på kurs.
   

  Måste bjuda på den här sången också, bara för att!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.