• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Man lär sig något nytt varje dag


  Mer tydlig bild än såhär hittade jag inte bland de jag har på datorn så även om den kanske inte är optimal så fck den duga.
   
  Jag har fått lära mig ännu mer de senaste dagarna och tänkte helt enkelt dela med mig. (Inte för att jag är tillräckligt kunnig, utan som en påminnelse samt ett "förslag" angående huruvida jag har fattat rätt eller inte.)
   
  Röda pilar: Genom att sitta i bakvikt (nedtrampade hälar ingår) pressar man fram hästen så den blir väldigt framtung.
   
  Gul pil: För att balansera upp den väldigt framtunga kroppen måste hästen ta upp sitt huvud och sin hals.
   
  Blåa ringar: citat: "Nedtrampade hälar säger åt hästen att låsa sina haser och därmed höfter och all swung går förlorad". Tydligare än så går det inte att beskriva.
   
  Återigen, hästen gör som ryttaren gör. Det är så himla tydligt! Varför har aldrig någon någonsin lärt mig allt detta och alla samband?!


  Kommentarer
  Josefina

  Att man inte ska ha trampet i stigbyglarna tjatade alltid KG om. Man låser bakkärran på hästarna , omedvetet . Och man ska sitta "lätt" i sadeln för att hästen ska bära sig själv.
  Om man saknar hans träningar ..!! :(

  2014-03-07 @ 11:37:13 | URL: http://jnordlund.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.