• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Konsten att vara lat på ett ganska ambitiöst vis

  Eftersom jag har sämst självdisciplin i Sverige så bestämde jag mig att göra lördagens punkter omvända innan jag ens hann tänka att göra dem i först tänkta "rätt ordning" (och nej, jag fick inte till det bättre formulerat än så). Det är nämligen så att min Pärltant ska agera "ridskolehäst", så hon ska minsann iväg på äventyr! Detta sker vad stabor kallar "lunchtid", och då var min tanke, som jag aldrig ens hann tänka klart, att åka på Aleccis efteråt. Men så är jag ju den lataste av alla latmaskar och risken finns (behöver inte bli så, men som sagt, risken finns och det är för stor risk) att jag inte känner för det, orkar, har lust eller så kanske det är dåligt väder, jag kanske är kall eller hungrig eller allt på en gång - bortförklaringarna är många... Så för att helt enkelt inte banga ur så blir det till att gå upp tidigt och åka på Aleccis innan Pärla ska iväg. På så vis kan jag "skita i" att rida Aleccis efteråt, men så är det redan gjort ändå.
   
  Det är ofta så jag gör för att "slippa" (haha, jag ÄR lat!) göra saker och ting (typ rida om jag inte har lust egentligen). Ja, alltså, det som fungerar för mig är att gå upp skittidigt, även om det också är jobbigt, för att rida innan och då har jag helt plötsligt hela dagen fri till att inte göra någonting (helst, kan ju vara annat planerat också) och så är hästarna ändå motionerade. Som t ex i onsdags; upp 05 för att återgå till sängen 09 och sova lite till. Fast sen skulle ju Pärla ut på tur runt 16.
   
  Det märks att klockan är mycket, för nu ordbajsar fingrarna igen, haha. Men poängen är att det fungerar verkligen för mig att göra på så vis. Så gjorde jag ju förra vintern (6 veckor) när det var Miroi-träffar; uppstigning 04.30-05.00 mån, tis, tors och fre och så rida två av tre hästar innan Miroi som började 09, och så snabbdusch innan dess. För att sedan få eftermiddagen (efter 15) fri. Så man kan väl säga att man lathet gör mig jävligt ambitiös emellanåt!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.