• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jag tar det som en komplimang

  Jag och Ida red en underbar, lite längre ridtur idag på en timme och fyrtio-femtio minuter någonting. Lite lagom sådär efter en fyra dagars "ledigt" och oplanerad vila. Vi (läs: Aleccis) plaskade i en bäck, vi galopperade en hel del, vi klampade över trädbron, vi red bredvid 80-vägen osv. Helt underbart! När solen var framme var det riktigt fint, men det var lite småkyligt när det var småmulet.

  Jag var slut emellanåt i både mage och ben - och det känns underbart, för det är ett kvitto på att jag ger fan i att dra häststackarn i munnen, haha! Hon kom tillbaka hyfsat bra också, även om hon ville ligga på framåt ibland. Så det var flera positiva grejer jag la märke till. Men som sagt, jag måste ha sträckt till magen rejält i fallet i tisdags då det gjorde skitont och jag kunde knappt sitta ner och rida då det tog emot ordentligt. Det gick bättre efter ett tag, men inte alls så bra som jag tänkte.
   
  Strax innan vi kom tillbaka till byn och red hemåt så red vi på trädbron. Det låter om hästarna och jag ÄLSKAR att skritta över den. Det var 15-20 sekunder, så den är långt ifrån lång och den är ganska smal, omkring 1m bred kanske. Hästarnas miner är så underbara när man rider där, så jag kan inte låta bli att älska det av flera anledningar. Men sedan kom vi ifatt en man som var ute och gick med sina hundar och sa bland annat att det var ridförbud på den bron. Nej, det är det inte. De ville få igenom ett ridförbud när de byggde den, men det fick de aldrig igenom. Han sa att det var dåligt omdöme av mig att rida där. Jag ville ha motiveringar av honom så jag frågade varför. För att om hästen reser sig och jag ramlar av, så ramlar jag av i vattnet - vilket han direkt la till att det skiter han i om jag ramlar ner i vattnet (haha), men jag skulle tänka på de andra. Jag kontrade med att jag har koll på mina hästar, de är uppfostrade och gör det jag ber om - för det gör dem. Han sa sedan att där han bor så är det fler ryttare som måste hoppa av och leda sina hästar och allt vad han sa. Det han menade var att dessa är en säkerhetsfråga. Det roliga var att han även sa "du kan rida dina hästar förbi, men andra kan inte det" och jag kan inte låta bli att ta det som en komplimang! Det var väl jättesnällt av honom att berömma mig och min hästhantering, det tycker i alla fall jag. Snällt sagt, mitt i allt det där om att han skiter i om jag åker i vattnet, haha. Han sa till slut att han i alla fall "skulle se till" att det blir ridförbud över bron. För all del, känner jag, om det nu är så viktigt för honom när han inte ens bor där. Jag tyckte han mest var ganska roande, ärligt talat.

  Men jag kan inte se hur det kan bli mitt problem att andra "måste leda sina hästar" och hur det han värderar som osäkert osv, och framför allt med tanke på att han inte ens bor vid denna älskade bro. Klart det vore jättesynd om han får igenom sin vilja, för jag tycker fortfarande det är omotiverat. Något någon vill tycker jag inte känns som anledning nog.
   
  Vi hade ändå en toppentur och hästarna var glada, vi var glada och det mesta var på topp. (Med reservation för felformulering, felstavning osv då jag som vanligt inte orkar läsa igenom och så måste jag dra nunununu, för vi ska till Malmö på snabbvisit, tydligen.)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.