• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Helvete så dyra de är idag

  Svängde förbi mor lite spontant efter stallet innan och blev kvar där. Fick med mig en fån därifrån. Samsung tyvärr... Jag har bara dåliga erfarenheter från Samsung, men min HTC vill inte leva längre så då får det bli vad det blir, helt enkelt. Det lutar åt att jag kommer åka på en kurs sista helgen denna månad, men det kostar givetvis, och jag har lite att överväga först. Men det vore såå kul men framför allt nyttigt! Blir en tidig födelsedagspresent i så fall... Men vi får se. Har ju länge velat gå den där kursen och snart är det sista chansen för sedan finns bara fortsättningskurser och dem får man inte gå om man inte har gått från början. Så ja, jag vågar inte chansa utan vill verkligen, verkligen gå på detta.
   
   
  Men alltså WOOOOOW vad härliga båda hästarna var idag! Helt fantastiskt underbara ååååh. Pusspusspusspusspuss på dem <3 Aleccis var först ut. Vi red dahlsedarundan och red in på LP och köttade lydnad. Först svängde jag henne med bara ytterskänkeln runt på bågar i skritt, sedan travade vi i serpentiner och la sedan in volter i varje bågar, samt halter över medellinjen. Travade sedan på ena större volten på ena änden av LP och övergick sedan till galopp. Gjorde en halt vid kortsidan, och en minivolt på medellinjen mittemot, så två "checkar" per varv. Övergick sedan till två minivolter/varv. Gjorde det i båda varven givetvis och hon var så inihelvetesjävlarasjätteskitfin. Bästa hästen! En volt var helt sinnessjukt bra. Där kände jag något jag aldrig känt innan, och snacka om WOW! Jag kunde bara sitta, hon var såå samlad, galopperade runt på några få, lugna, starka galoppsprång där jag kunde leda henne runt med tydlig ytterskänkel och blicken. Sen sprang hon som en yr höna på hemvägen för då var omgivningen ännu oroligare, hemskare och farligare än vanligt, tydligen. Men jag struntade bara i det och njöt av vår tid innan dess. Det bästa av allt; hon var inte ens svettig när vi kom hem! Och då red vi ett ganska rejält pass på en timme = hon var mentalt lugn under hela tiden. #kärlek
   
   
  Därefter tog jag ut min gula stjärna på en tur. Byn fick duga bra, och vi la fokus på galoppen och att hitta bättre tryck och bjudning i den då hon var trögare igår igen. Det blev mest skritt och galopp idag, bara lite trav i början och slutet. Vi gjorde mycket tempoväxlingar (rejäla sådana) där hon skulle fram ordentligt när jag bad om att hon skulle framåt; dvs hon tog för sig rejält och tog i framåt med hela kroppen, sen satt jag bara upp och tänkte "upp" när hon skulle tillbaka och hon var så fin efter en stund. Utöver tempoväxlingarna gjorde vi även avbrott = halter och igångsättningar = fattningar. Det är så charmigt det där; att olika saker kan göra så olika med hästarna. Jag har oftast fått höra att mycket övergångar ger lugna, lydiga hästar - och ja, det uppfyller Aleccis bättre. Men det är samtidigt det allra mest effektiva sättet att få igång Pärla. Hon blir piggelin av övergångar och hon blir lätt lite stark i avbrotten (för hon vill ju springa, haha). Så det är så kul att "samma sak" ger helt olika resultat på olika hästar. Pärla var guld att rida och hon föll in i kanontrevlig galopp ganska snart som vi höll passet igenom.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.