• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hej världen, i am back

  Det var som att jag föddes på nytt. Där låg jag i en sjukhussäng, i ett vitt rum och kom inte ihåg någonting. Inte vad som hände dagen innan, inte vad jag gjorde tidigare samma dag, och inte vad jag hade planerat att göra kommande dagar. Det är hittills det mest otäcka jag någonsin varit med om. Minnesförlust.
   
  Jag vet inte vad jag ska skriva, eller var jag ska börja. Men det jag minns nu är större delen av det mesta till igår ca klockan 15.20, när vi stod i stallet. Sedan finns det absolut ingenting i minnesbanken förrän på sjukhuset klockan 21.30 med enstaka minnen av att de klämde ihop huvudet och att jag upptäckte kanylen i armen = panik!
   
  Men det värsta var när jag låg där och jag visste inte att jag hade hästar; när min kompis berättade det så hade jag börjat gråta. Förstå då hur viktiga de är! Sen kom jag inte ihåg att jag hade CE-kort och allt det där, så det trodde jag inte på att det var sant. Jag kom inte ihåg att jag hade varit hos L och M och jag kom inte ens ihåg att ägaren hade köpt M. När jag omkring 21-21.30, när det började lätta och bli klart så läste jag mitt senaste blogginlägg och det var så läskigt att jag inte ens kan beskriva det... Det jag läste var något som någon annan hade skrivit, så kändes det. Jag kunde inte relatera till någonting alls och mindes inte rubriken, formuleringarna eller någonting.
   
  Vad som hände var att jag helt enkelt åkte i marken. Sen åkte jag tydligen ambulans (vilket jag inte minns alls) osv. Jag minns inte när de satte i kanylen i armen men jag hade tydligen levt jävlar och sparkats och slagits och haft mig - och jag är inte förvånad. HATAR sprutor och framför allt i armvecken. Fy fan, de är heliga och där får man inte vara om man håller i något vasst som en spetsig nål.

  Det var väl tur att jag inte minns så mycket, för jag blev även röntgad i en sådan där cylindergrej, magnetröntgen heter det nog förresten? Och jag har ju dessutom klaustrofobi så det var nog skönt för dem att jag inte var vid medvetande mer än att de sa "håll huvudet så", sen sov jag igen.
   
  När jag låg där sedan, och började kvickna till, så kände jag bara en sak: JAG VILL RIDA. NU och FORT. Men det gick ju inte såklart... Åkte dock ut innan vid 14-tiden och la mig på Pärla en stund i hagen och mös med dem båda. Nu får jag såklart inte rida på ett tag, och jag missade även lastbilsåkandet... Som jag inte heller kom ihåg så tack vare att jag hade nämnt det för min mor kvällen innan så kom hon ihåg och kunde ringa och säga att jag inte kunde följa med... Riktigt skittråkigt att missa det, men jag har redan hört av honom så vi ska boka in nya pass. Skönt med förstående människor! Och vad jag älskar alla mina nära och kära, mina djur och allt annat som man mer eller mindre tar för givet dagligen.
   
  Idag ska jag passa på att göra något jag sällan gör och som jag aldrig brukar uppskatta i vanliga fall; jag ska bara ligga i soffan och ta det lugnt. Kolla ifatt ryttareliten som jag missade igår, och även kolla ifatt lite ponnyakuten avsnitt tänkte jag, om jag orkar. Sen är jag nog fit for fight igen skulle jag tro! (Jag har inte sagt det till någon, men jag ska nog försöka rida en sväng i smyg imorgon, hähä.)

   


  Kommentarer
  Hanna Victoria Sahlqvist

  Härligt att vara tillbaka! :)

  Svar: Oja! Men jag var nog lite för ivrig tror jag :)
  vinna.blogg.se

  2014-03-19 @ 15:50:41 | URL: http://hannizons.blogg.se/
  Denise

  Men fy! Det låter riktigt otäckt! :o
  Krya på dig ❤

  Svar: Usch ja, det var hemskt otäckt. :/Tack! :)
  vinna.blogg.se

  2014-03-20 @ 22:02:28 | URL: http://flingans.nu
  Emma

  Har hänt mig med, minneslucka alltså, sjukt äckligt. Tror det var en eftersvit efter min sjukdomsperiod. Frågade pappa samma fråga om och om igen "Vad är det för dag, när kom vi hem från USA?" i bilen påväg hem från stallet. Hade alltså inte slagit i huvudet, ramlar av eller liknande. Mindes inte att jag hade tagit in 10 hästar, mockat, klätt på Nicke, ridit Nicke, klätt av Nicke osv. HELT SJUKT! Satt på golvet i hallen hemma och bara storlipade för att jag inte förstod någonting av det tre sista timmarna i mitt liv.. Fick göra en massa utredningar, men dom hittade ingen förklaring och som tur är har det inte hänt igen..
  Krya på dig och ta det lugnt med ridningen du är så ambitiös med den, det vet jag. Men man måste inte alltid! Nicke får vila 7-10 dagar sammanhängande varannan månad! Kramar

  Svar: Oh herregud! Vad otäckt och asläskigt! :(:(:(
  Ja, det får nog bli lite försiktigt nu ett tag. Men fyfan... nu när man varit med om det själv så har man så mycket bättre förståelse för det (och även demens skulle jag säga, även om det är annorlunda(?)).
  vinna.blogg.se

  2014-03-21 @ 20:27:17 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Noomie

  Men usch! :( Vad var det som hände när du åkte i backen? :/

  Svar: Jadu (oj, det var visst hundra år sedan), jag vet inte exakt. Men hästen har blivit skrämd och han fick väl panik och for iväg i världens rodeoattack. Jag minns inte ett enda steg tyvärr... Men det är ju också en erfarenhet :)
  vinna.blogg.se

  2014-03-22 @ 21:44:01 | URL: http://lexx.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.