• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • GHS 1996

  Jag fastnade precis en stund framför GHS från 1996(!) av en slump. Det fanns på svtplay, och ja, inte gick det att låta bli att klicka på den länken inte. Det är väldigt intressant att se vad som skiljer sig mot dagens tävlingar på samma nivå och det första man måste påpeka är ju helt klart utseendet på utrustningen. Även en hel del ryttare hade inte ens hakband på hjälmen! Och då är ändå inte 1996 så himla länge sedan.
   
  Många ryttare är även väldigt duktiga på att "padda" och det syns så tydligt. Men jag måste erkänna att jag aldrig hade lagt märke till det om jag inte visste var/hur jag skulle kolla eller hur man ska säga. Angående denna utrustningshets som råder nu för tiden, och som dessvärre inte kommer försvinna antar jag, är att det ser så mycket mindre prestigeladdat ut med en vanlig mörk hjälm, en fyrkantig fladdrande kavaj och allt vad det innebär. Det är fint på sitt sätt men framförallt väldigt charmigt.
   
  Ridsporten är en fantastisk sport och det är så himla kul att följa utvecklingen. Att det ändå har hänt så sjukt mycket på "bara" 18 år tycker jag är otroligt. Det är ju inget som märks då det sker så successivt men när man ser tillbaka så är skillnaderna slående. Ridningen är ändå i mångt och mycket densamma och precis som i "mordern tid" så har olika ryttare sina olika ridstilar.
   
  Det var helt klart en värdig timme att kolla på något så annorlunda. Tänk, när det hände så var jag bara 4,5 år gammal, haha. Inte minns jag mycket av den tiden inte. Bara en fux med bläs som hette Maxim och som var min favorithäst på ridskolan när man fick åka barnridning på lördagarna. Times change.
   
  Nu däremot så väntar dagens ridtur och det ser fortsatt fantastiskt ut vad gäller vädret så det blir skönt att komma ut med djuren en stund.

  Malin Baryard, GHS 1996, 21 år gammal och hoppar dubbelt felfri och rider in på en tredjeplats.
  Inte alls illa pinkat!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.