• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det gick undan

  Ja, snacka om att min dag har skenat! Jobb - rida (trodde jag skulle bli smidigt avklarat...) och så jobb igen. Och så en skvätt mello-final på det.
   
  Först vill jag bara säga såhär; VÄÄÄÄÄDREEEET!!!!!<3<3<3 och VÅRJACKAAAA!!! Snacka om att man blir glad, och fylld till bredden med energi. Jag är - trott eller ej - världens solstråle på jobbet, haha. Men det är så roligt när man får en del av vårdtagarna att gå från uppgivet ledsen över livet till att tjugo minuter senare tralla och sjunga och skämta. Den känslan!
   
  Men sen sa klockan ridning men när jag hämtade ner mina dinosaurier så hade Aleccis tappat en till sko (japp, hon går på övertid...) K-U-L.
   
  Då stod jag och övervägde en liten stund: 1. Inte rida och inte heller slita på hoven? 2. Rida och slita på hoven? 3. Slå på skon och inte hinna rida? Imorgon ska jag rida med syster och därefter ska vi på den tredje systerns kalas så alternativet skulle i så fall vara att slå på den innan dess och då kände jag att hur jag än gör så skjuter jag bara upp problemet. Så det var lika bra att ta tag i det direkt!
   
  Det var alltså bara att stressa in till stan för allt vad min gamla skrothög bar och hänga på stängningslåset till Granngården. Tack och lov hade jag sånt flyt att hon precis låste dörren (jag var där ca 10 min efter stängning eftersom jag chansade och svängde förbi Charlies först då det ligger närmare, men det var stängt trots folk där och det var både tänt och skulle vara öppet enligt tiderna. Suck. Något störande just då, ja.) men den snälla kvinnan släppte in en inte lite stressad, svettig wannabe-hovslagare. Mina sömmar är ju slut nu efter torsdagens tappsko. Men jag fick tag i en låda och så stressade jag hem igen.
   
  Ja, hela grejen - även om man skyndar sig - tog ju sin lilla tid så när skon var på plats var klockan det klockslaget som jag måste vara inne igen för att hinna äta och duscha innan jobbet; del två. Men för en gångs skull hade slumpen gjort rätt och jag åt innan jag åkte ut = mer tid över. Så ja, alltså skon var på plats och så gick hjärnan på högvarv igen. Överslagsräkning; rida iväg senast 10 över, vara ute 30-40 min, och ca 10 min efter och 10 min in igen. DET SKULLE KUNNA GÅ!
   
  Japp, det gick! Men det var inte mycket tillgodo vill jag lova! Jag och Aleccis gjorde en repris på gårdagen; lite jogging i byn. Och nu ska jag kasta det tredelade bettet åt helvete ett tag för det fungerar inte. Hästskrället har vårkänlsor upp över öronen och piloten är totalt inkompetent och klarar inte av sådana avancerade saker just nu... Nej, det är inte livsfarligt för det är rätt gångarter när det ska vara det. Men det är inget kul när hästen fattar galopp och så tar det 200m att göra en halt, för jag tänkte faktiskt göra en halt och sen be hästen om galopp. Samarbetet är under all kritik och jag har ingen lust att tappa tålamodet på henne (definitivt inte då det inte är hennes fel att jag inte jag rida!). Såattääh.... Hej fulbett - igen.
   
   
  Galen häst föder okapabel ryttare. Och det har vi ju provat på några gånger tidigare, jao.
  Det är alltså inget bra.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.