• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis och Pärla

  Jaha, det var värst vilken tid allt tar. Jag har nog tappat det där med tidsuppfattning vad gäller att skriva och greja som man gjorde i skolan för jag trodde jag hade tiden på min sida. Men det blev minst sagt stressigt sen.
   
  Hästarna fick på sig täckena redan vid 16-16.30 tiden. Det kändes hemskt att tvinga på dem då det var 12 grader varmt, strålande solsken och näst intill vindstilla. Åh, underbara väder! Men jag hade inte möjlighet att ta på dem senare (utan att det blev för sent), så det var det enda alternativet tyvärr. Det var bra att de ändå fick gå utan mellan 09-16.30 i alla fall. Skööööönt för dem! Därefter bar det ut till L.
   
  Aleccis hoppade jag med tidigt i morse. Hon var himla fin faktiskt - äntligen! Ja, jag gjorde någon miss där jag tappade henne i svängen; bogen flöt ut en gång och en gång "sladdade" bakdelen fast då ställde hon upp ändå med mer inramning med skänklarna. Jag kände att jag faktiskt kunde börja "ta" lite i henne igen och försöka göra lite förhållningar ibland men hela tiden med stadig skänkel. Vi tog några språng på metern sedan och hon kändes som sagt fin. Lite mindre full fart bara så är jag nöjd ett tag. Bara banan är lätt och inbjudande på lördag så ska vi nog kunna få till en trevlig känsla och lite självförtroendesrundor, det tror jag faktiskt. (Minst) 2 timmar är vi ute när vi rider och hoppar, och detsamma gällde idag.
   
  Aleccismys, den ena uppskattar det betydligt mer än den andra, kan man säga.
  Pärla och jag tog bara en kortare sväng där vi joggade lite på en äng. Jag var inte motiverad för att anstränga mig (oss) mer än så, utan det var mer mys. Jag bad dock om lite mindre volter och svängar med bibehållen balans. I och med att hon är väldigt vändbar så lägger gärna all vikt på innerfram för att kunna vända kvickt så fort man ber henne svänga men idag gick hon så välbalanserat och fint. Sen ställde jag mig i stiglädren för att komma upp i lite "jockey-läder". Haha, vad jobbigt det var! Och lite svajigt måste jag erkänna. Och tror ni inte Pärla skulle bli busig just då?! Underbara bushäst, men jag uppmuntrade inte som jag brukar utan hon fick bara skaka till lite för jag skulle säkert tappa balansen och åka av annars (och säkert fastna i lädren eftersom man liksom klämmer in foten). Det var mysigt att åka runt lite när de första strålarna med lite värme letade sig fram. 35-40 minuter var vi ute. 
   
  Pärlahäst med rastaman. Den rör jag varken med sax, fingrar eller borste - och det syns.
  Den är nästan lika hemsk som deras svansar...


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.