• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • A och P

  När jag skrittade fram Aleccis ringde mobilen. Det var minst sagt positivt och jag blev så till mig efteråt att det inte gick att koncentrera mig och göra de där övergångarna jag hade planerat. Så efter lite trav och en galopp så galopperade vi av oss lite på en äng. Hon väntade fint och låg kvar i början, men sen blev hon bara piggare och piggare och piggare. Sen var hon hyper, haha. Hon studsade hejvilt, hit och dit och försökte nästan sticka i galoppombytena. Därefter lugnade vi ner oss igen, eller alltså vi stressade aldrig, men vi återgick till det vi skulle göra. Övergångar trav-skritt-trav-skritt var tanken. Men först kunde hon bara antingen galoppera eller stå still - inget mellanting, så det tog en liten stund innan hon hade kommit ner på jorden igen. Därefter gick det faktiskt helt okej. Hon gjorde vettiga avbrott men dock lite långsamma då hon gärna vill miniminitrava så länge som möjligt istället för att skritta. Från skritt till trav gjorde hon bättre och det var lugna igångsättningar.
   
  Därefter tog jag ut Pärla på en tur och på ryggen fick hon ha westernsadeln idag. Vi gjorde samma sak, skrittade fram och travade samt galopperade lite och sen galopperade vi på en äng, men vi tog det rätt lugnt. Galopperade lite till sen, och därefter skrittade vi nedför en backe. Jag tyckte hon svarade rätt dåligt på framåtdrivande hjälper. Hon brukar ju ta galopp i samma sekund man ber om det, även om det inte blir någon "snabb" galopp men när jag bad om galopp nedanför backen så hände ingenting. Då gjorde jag en ny fattning där hon fattade galopp och sen fick hon en ponnyspark och så fick hon lubba för allt vad benen bar fram och tillbaka tre gånger på en kort snutt av byavägen. Då piggnade hon till rejält! Även om man ber henne på allvar så skulle hon aldrig få för sig att "tjura ihop" utan hon gör det man ber om och alltid med öronen framåt. Sen tog vi några galopprace där jag sedan bara satt upp och så föll hon in i en jättetrevlig galopp. Så det blev mycket galopp idag; både lugnare och mer explosivt och hon behöver verkligen explosiv träning nu, det känner jag. Kan inte vara mer nöjd med den tanten, hon har en sådan fantastisk inställning och ska alltid vara till lags. Bästa.
   
  Det blir/blev tydligen inget hovslagarbesök idag(?). Istället ska jag ta på hästarna täckena om en stund (med tillhörande INTE särskilt rolig avborstning, lortgrisar!) och på kvällskvisten drar sedan mitt jobbpass igång. Skönt ändå att jag gick upp skapligt så det blev några timmars fritt såhär mellan "plikterna".
   

  Tänk vad kul! Hoppas både jag och Emilia får tag i lastbilsjobb så vi kan sitta och tjöta med varandra. Precis som vi "planerade" (haha) när vi gick utbildningen ihop. Kulkulkul!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.