• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ynglingen

  Welsh Partbred, valack född 2011, efter welsh mountainhingsten Stendyssens Diablo och undan halvblodsstoet Tootoolah som i sin tur är efter vackra Chess 880.
   
  Historien låter såhär; efter att jag gick på ridskola la jag mycket tid på en gård i närheten. Där var jag i omgångar under hela tiden den dåvarande ägaren bodde där. Ägaren ägde halvblodsstolet som kallas Tola och henne har jag haft hemma hos mig på gården och haft som min egen i två omgångar. Vi hopptränade till och med några gånger och startade clear rounder och även lokalt en gång på hemmaklubben. Det är ett fantastiskt vackert sto, men hon kunde lätta både fram och bak när man red om man säger så, men ju mer hon fick gå desto mindre var hon i luften och sprattlade. Helt fantastiskt häst på alla sätt och vis! Utbildad rätt högt i dressyr men på grund av komplikationer som inte hör hit har hon inte särskilt mycket resultat, tyvärr.
   
  Ägaren fick sedan hem Diablo, en otroligt vacker hingst med mycket gång. Han har tävlat LA i dressyr och LB i hoppning har jag läst mig till. Jag var till och med på plats och höll Tola medan Diablo betäckte henne på våren 2010.
   
  Men ägaren trodde aldrig att det tog sig och pga flytt så såldes hästarna. Tola hamnade hos en av mina barndoms (och allra närmsta) vänner vars mor är ägare till den russhingst jag red in inför premieringen förra vintern.
   
  Jag har visat intresse för denna häst redan från början och nu i juni köpte jag honom äntligen. Han är snäll, men så gått som ohanterad. Han är t ex inte ledbar (därav kedja och handskar). Det går att klappa på honom, det är där han ligger i "utbildning" - dvs på nollstrecket. Så vi har lite att pyssla med framöver.
   
  Min tanken är att rida in och utbilda honom, och alltså inte ha kvar honom i resten av hans liv men i några år hör han allt hemma hos mig.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Den sista bilden här nedan har jag bara med av en enda anledning. Annars lär väl höjd-frågan komma. :) När Annika leder honom ser han skitliten ut, när jag är bredvid ser han betydligt högre ut. Faktiska mankhöjd? Ingen aning, han är omätt. Men vi har med hjälp av en tumstock och ett vattenpass (dock i boxen = på spån) kommit fram till att han troligtvis är någonstans runt (knappa?) 140 cm, dvs större C eller ev möjligtvis mindre D i nuläget. Nästa år blir det fyraårsmätning - spännande! (Han är inte särskilt mycket högre bak, utan han står i lutning på bilden/-erna så det känns inte som det blir så många centimetrar till, men man vet ju aldrig.)
   
   
  En halvbror till honom, också efter Diablo och undan halvblodssto såldes för riktigt stora pengar. Men så är han ju både läcker och välutbildad också (minst MSV C, vad jag luskat fram i alla fall, med vinster och placeringar). En D-ponnyhingst född 2006 vid namn Di Caprio. Ni kanske har läst om honom på dressyrmupparna en gång i tiden? (Inte jag, haha, fann det dock när jag googlade lite.)
   
   
  En helbror till honom (född 09) gjorde nyligen sin allra första dressyrstart. De red LB:1 med lovande resultat.
   
  diabloswing
   
  Om det inte framgått än så kan jag säga att han är alltså "dressyravlad" - men det hindrar ju inte att man kan prova det mesta ändå.
   
  Pappan, Stendyssens Diablo:


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.