• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vissa äter med kniv och sked, andra med högaffel

  God dag kära vänner. Nu sitter jag och luskar reda på någon form av skydd man kan ha på såret. Är ju rätt knivigt det där då många tips jag får är "använd salva/spray" medan jag säger tack, men nej tack - sådant läker "utsidan" men detta sår är så djupt att det måste läka inifrån och ut. Det växer in bakterier och annat otrevligt annars ochdet är givetvis inte önskvärt. Annars ser det ut som följer; okej med utevistelse OM det går att göra det flugfritt. Därav fundering på lösning i form av någon typ pyjamas av något slag. Hm, som om inte hjärnan var överbelastad redan. Men det känns som jag kan vara något på spåren.
   
  Om en vecka MÅSTE hästen vara ute. Det bara är så. Jag börjar jobba heltid och har verkligen ingen som helst möjlighet att ha häst på boxvila då. Och när jag jobbar, så jävlar jobbar jag. Kommer inte på fråga att jag skulle försöka ta ledigt eller liknande. Aldrig. Han får vara ute, då löser vi problemet så han kan vara ute. Det blir dessutom det bästa, mest humana, för allihop. De är ju utehästar.
   
  Mina gamlingar då? Aleccis fick vila igår. Hon har det bäst av alla mina hästar just nu... För henne är det som att "stå på stall" - hon är inne på natten, ute på dagen, med relativ kortvisit inne medan Pärla rids. Hon kommer ner när man kommer ut för kvällssysslorna och står och trycker på dörren. Sötis. Hade jag inte vetat bättre hade även jag kallat det "Åh, hon vill gå in!" men nu begriper ju jag att hon förstår detta med maten, haha. Inne = mat (y)
   
  Pärla red jag barbacka igår. Himla fin häst det där alltså <3 Gick bra, där sitter man som vanligt som en kung. Bästa hästen!
   
  Ska snart förbi apoteket och shoppa loss. Operation flugfritt påbörjad! Och sen rida gamlingarna.
   
  Här är en bild på min nya häst och så jag också, med en högaffel full med... mat. Billig häst...


  Kommentarer
  Anni

  När våran häst blev knivskuren använde veterinären någon form av plast som i normala fall används till brännskador osv.
  Läkte sjukt snabbt! (Var äckligt djupt) och höll flugorna borta.
  Men annars, sånt där sprayplåster kanske kan vara ett alternativ? Det ska ju andas..

  Svar: Ja, jo, men hon menade på att ingen salva eller spray var aktuell tyvärr... :/ Så jobbigt. Man vill ju ha något liksom så det underlättar för oss allihop. Startar på fredag och då är hon tävlingsveterinär så ska höra om denna plastgrej och se om det kan vara något alternativ. Tack för tipset! :)
  vinna.blogg.se

  2014-06-18 @ 14:02:03 | URL: http://teamoveson.blogg.se
  Vanessa

  Haha klockren bild. ;)

  Svar: Ja, tyvärr, haha :P
  vinna.blogg.se

  2014-06-18 @ 19:56:45 | URL: http://m.nattstad.se/vanessaandersson


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.