• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Utrustningsbrist

  Jag har satt mig i en lite dum situation... Ni som har hängt med några år känner till min förra ponny, Mellonie. När jag sålde henne 2012 var jag säker på att jag inte skulle äga någon ponny igen så allt som hette "Pony/Ponny, S eller 125 cm" eller liknande, skickade jag med. ALLT. Det var massa täcken, flera träns, några uppsättningar benskydd och ja, allt... Så nu står jag här med bara utrustning i strl full, L eller 1357145 cm. Bra jobbat!
   
  Så på inköpslistan står nu en hel del. I vanliga fall så är det inget problem (nåja, men det är ju kul att köpa hästgrejer!) men när man har veterinärräkningar på vad alla hästar är värda tillsammans (typ) så är det inget roligt att behöva skriva en inköpslista och plussa på utgifterna. Men det är så det ser ut när man lever i hästvärlden. Och tvärtom; hur skulle det sett ut om jag skulle spara på precis allt (vilket jag i vanliga fall ändå gör)? Det är ohållbart det också. Aldrig blir det bra.
   
  Men det som ska införskaffas först och främst är ett träns om inte de få delar jag har kvar kan passa, med viss modifiering. Ett bett i rätt storlek har jag definitivt inte så det ska inhandlas. Även täcken. Han ska givetvis inte klippas i vinter, men något fleecetäcke att ha om han behöver hjälp på traven att torka till mellan skurarna och något regntäcke om det ska regna flera dygn utan uppehåll. Det luktar Ullared (i höst)!
   
  Mellonie<3 Saknar henne allt. Finns ingen, absolut ingen häst jag kan ha den relationen med igen.
   
   
   
   


  Kommentarer
  Emma Malm

  Härliga bilder!

  Svar: Tack (:
  vinna.blogg.se

  2014-06-22 @ 16:34:24 | URL: http://emmamalm.com/
  Ester Häggfors

  Hej Jessica!
  Så mysigt att läsa om Mellonie!
  Vi har bara haft henne i 15 dagar och hon är så otroligt speciell, det finns nog ingen ponny som är så genomsnäll, så håller verkligen med dig!
  Båda jag, min mamma och syster saknar henne redan när vi går ifrån stallet, henne snälla bruna ögon säger allt!
  Jag är så lycklig att jag har henne!
  Stort tack till dig som gett henne en sådan trygg start!

  Svar: Vad roligt det är att läsa om att ni tycker om henne så otroligt mycket. Jag saknar henne ofta :)
  vinna.blogg.se

  2014-06-24 @ 22:18:17 | URL: http://www.limellonie.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.