• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • P&J i Bråtåkra/SBHS med Aleccis (och Pärla)

  Både Aleccis och Pärla fick som sagt följa med på P&J idag. Felicia och Ida tog hand om Pärlas starter och båda gjorde det riktigt, riktigt bra! Hon vill ju gärna gnägga efter Aleccis och drar sig mot henne men det gick bättre än det gjort ibland tidigare när jag haft med mig två hästar.
   
  Eftersom jag dirigerade Pärla med pilot så var det halvdålig fokus på det vi skulle göra, men vi värmde upp på rätt mycket volter och hon var för det mesta väldigt lugn. På framhoppningen så hade vi lite delade meningar om vilket håll vi skulle efteråt så det blev lite vingligt emellanåt. Sen när hindren blev lite högre så fick jag inte ut henne mot hindren men med tanke på det så var det ändå vettiga språng.
   
  Tanken var från början att starta 100+110, men jag anmälde oss till två 100 för om det inte skulle kännas okej i första starten skulle det inte finnas någon anledning att höja.
   
  100 cm
  Den här rundan kändes bra. Det flöt på och jag skötte min del och då skötte Aleccis sin del. Till sista hindret var jag hemskt oföljsam (nytt ord?) så när hon studsade till så tappade jag ena stigbygeln. Jag vågade inte klämma åt, utan det blev ett befogat stopp, fast i form av en volt med halt för att få fatt i stigbygeln igen och sen sista hindret utan problem. Det kändes riktigt bra, och den där stigbygelgrejen är inget jag lägger den minsta vikt vid alls, för sådant händer. Det blir ett senare projekt att lösa sådana situationer. Fyra fel.
   
  110 cm
  Det är så svårt att vara lugn under banans gång, tycker jag. Men jag försökte, och jag tänkte på att ha underhållande skänklar och lagom stöd i tyglarna. Det gick så himla bra! Lite nära till trean så var säker på att vi skulle plocka frambommen, men hon är kvick och rädd om sig så bommarna låg kvar. Fyran och femman gick bra. Sexan och sjuan var våra största svårigheter. Sexan gick bra, men efteråt var jag tvungen att plocka ner oss båda två på jorden en kort stund innan vi fortsatte, sjuan gick bra och sen runt och över åttan. En relativt lätt runda ändå, faktiskt. Det kändes riktigt bra. Felfritt! Vingligt emellanåt, men bra eftersom det bara var att rida vidare och försöka rida igenom det. Vingel har tidigare betytt "ohoppbart", men inte idag. Inte nu. Nu är vi snart tillbaka på banna igen!
   


  Kommentarer
  Anna Berg

  Bra ridet! Du har kontroll hela rundan och visar henne tydligt vad Du vill. Fina språng genom hela banan. Det syns att du jobbat massor med henne. Fortsätt såhär så blir det kanon!

  En fundering fick jag dock, upplever du henne lättare innomhus än utomhus?
  Häls Anna

  2014-06-28 @ 22:01:11
  Emma

  Åååh! Vad roligt grattis!

  Svar: Tack! :D
  vinna.blogg.se

  2014-06-28 @ 22:13:03 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.