• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Midsommartävlingarna med Aleccis 20/6

  Som sagt så gick det inte alls. Jag vill inte formulera det som att det är hästens fel, för det är det inte och det tycker jag inte. Men jag har svårt att formulera mig så det inte går att missuppfatta så. Hon var tittig. Vråltittig, stod emot och var inte framme ett skit. Hon som är tittig på omgivningar men inte hinder i vanliga fall. Allt var skitotäckt...
   
  Men först och främst red vi givetvis fram. Därefter hoppade fram. Och hon var såå lugn! :') Verkligen jättefin på framhoppningen de första sprången. Men sen hittade jag inget läge till oxern två gånger på raken utan lät henne gå stort och därefter fick jag problem att få tillbaka henne. Tabbade mig två gånger där jag helt utan vidare släppte yttertygeln helt i anridningen och då får jag stå mitt kast. Inget jag skyller ifrån mig av öht, men störande då det händer på en halv sekund och jag vet exakt varför men då är det för sent. Annars var hon jättefin faktiskt. Hoppade fram rätt mycket (medvetet) för jag ville försöka hitta "flow:et".
   
  110 cm bed. A:0/A:0
  Inne på banan var hon alltså en väldigt tråkig version av sig själv. Hemskt spänd, stressad och tittig som sagt. Men vi körde på ändå. Försökte sätta mer tryck i henne och smackade i svängen mot första hindret för att hjälpa till lite. Men icke, förbi/bredvid första. Kom på nytt, hoppade men rev. Två, tre a och b gick väldigt bra. Nöjd med dem och hon backade av själv mot kombinationen. Även nöjd med hur jag red igenom henne i svängen till fyran och balanserade upp ordentligt. Det kändes BRA. Fyran utan problem, satt upp, höll om och tog lagom i henne för att få in fem språng till vattenmattan. Fem var på väg och det kändes fortfarande bra, tills hon valde vänster istället för att hoppa av. :( Uteslutna. Nytt försök och hon hoppade fint.
   
  Det kändes riktigt ledsamt att gå ut från banan. Det jag inte nämnt hittills är att jag har hittat ridningen. Jag har hittat ridningen med stort "R". Det jag har letat efter så länge. Jag kan börja plocka fram den och jag känner hur det blir skillnad från gång till gång - men det gäller såklart att jag då sköter min del in i minsta lilla koordinerade detalj. Det är svårt. Så inihelvetes jävla skitsvårt. Så jag är nöjd med min ridning. Den är så mycket bättre än tidigare. Men inte min insats för uppenbarligen har jag inte skött min del för då hade hon hoppat. Sen är jag missnöjd med OSS. Vi suger. Och så är jag för första gången på väldigt, väldigt länge (typ nästan någonsin) besviken på henne. När jag ger henne balans, självförtroende, stöd, fart, mental styrka och allt - varför, varför, varför kan hon bara inte ställa upp för mig då? Det bryter ner mig totalt.
   
  MEN, min magkänsla säger mig något jag inte känt på ett tag. Med denna ridning, om jag bara kan plocka fram den varje gång, styra den mentala biten och värma upp rättvist - då är det "bara" att fortsätta så kommer det släppa. Det känns verkligen så. Det känns konstigt på sätt och vis, men när jag sitter där, rider rätt och vi "sitter ihop" vilket vi aldrig gjort tidigare, så är det exakt precis känslan av "lite till, lite till, lite till" jag känner. Lite till och det kommer släppa.
   
  Wait for it, wait for it...
   
   
   
  Men varför få lön för mödan när man lika gärna kan kämpa "gratis".
  Tur kärleken till hästen står högre än alla placeringar i världen, trots allt. <3


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.