• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Massa häst

  När jag nämnde att jag skull bli med en till häst så jublade inte direkt gubben... Då sa jag; "men du kommer inte märka någon skillnad." Jag menade det jag sa, för en ung häst går ju inte dagligen och ska då Pärla trappa ner lite så blir det mer eller mindre samma stalltimmar ändå (överslagsräkning, såklart ;)). Nu är det bara det att med en skadad häst och allt det innebär med avbytande hästar hit och dit, pussla, rida och få till det så bra som möjligt så drar timmarna iväg. Någonstans runt femton timmar tror jag att jag var i stallet de första dagarna, nu har det dragit ner lite men det är definitivt inte på "du-kommer-inte-märka-någon-skillnad"-nivå, men vi börjar komma in i det nu, allihop.
   
  Jag red både Pärla och Aleccis liknande igår; byn och snirklade runt bland rundbalar i gräset. Pärla blev så jävla fin av det! Mjuk, lyhörd, egen bjudning och fullt fokus. Så stadig och fin. Jag bråkar inte med henne, utan vill hon gå lite djupare får hon göra det. Så länge hon är nöjd<3
   
  Dessvärre talade jag och Aleccis inte samma språk. Det fungerade inte alls. En skitdålig dag som ryttare. Hästen var det inget fel på. Det var bara jag där uppe som inte kunde ta hand om det jag hade under mig.
   
  Idag fick Pärla gå en runda - jag rider inte rundor så ofta då jag skiter i vilket (omgivningen alltså) och byn är ju min ridbana så det är där vi tragglar för det mesta. Hon var nöjd. Det märks på henne att nu när hon är inne så är jag noga med att rida henne bättre; högre krav, mer tankeverksamhet och ja, allmänt bättre. Det är kul att hon gillar det.
   
  Aleccis är en galenpanna nu när hon är inne om nätterna. Och hon som ändå brukar vara pigg i vanliga fall, haha, jag har att göra emellanåt! Idag var vi kompisar igen. Jätteskönt! Red lite mildare; en sväng i skogen (denna hästs favvoväg - där hon för första gången någonsin ever ever ever kunde galoppera som en normalhäst! Det var så lugnt och sansat, inte en grej att titta på och till och med så hon slappnade av och kunde länga halsen en hyfsad bit. JÄTTEKUL!) Kom ner i byn och då försvann den där lugna, avslappande hästen. Jävlar vad hon hoppade i sidled ibland, suck, haha. Mycket läskigt där nere (- not). Hon fortsatte vara uppe i det blå en stund vidare så vi red in på samma än som igår och snirklade runt några balar litegrann. Traven var sådär, klart bättre än "ute", men kan bli bättre. För jag jämför nämligen med galopp och jävlar i havet vad hon är trygg i galoppen nu (så länge hon är på något som nästan ens kan likna en bana?). Världens lugnaste galopp, genom kroppen, med lååång hals, mulen nere i gräset, dessutom mjuk, och utan att vara tung eller ha bråttom. Finhäst! Red sen hemåt och när vi skrittade av så hoppade jag av och käkade smultron längs vägen.
   
  Bonnahäst. Här är Aleccis parkerad, och står snällt still och väntar. Det är såhär det ska vara, no matter what. :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.