• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "I didn't come here to lose"

  Fy fan vad bra det känns! Jag vill bara ta med min häst och åka på tävlingar just nu. Men så ser det lite småtråkigt ut på tävlingsfronten härikring. Och de få tävlingar som jag faktiskt hade kunnat åka på, är givetvis på mina jobbhelger, men det är sådant man får ta. Det kommer fler tävlingar. I sensommar/höst sedan så är det fullt hålligång igen, och då ska vi vara på topp. Förra året var vår topp på hösten och därför har jag inte tagit motgångarna jättepersonligt nu, även om det varit riktigt tufft emellanåt. Jag har högre förväntningar på hösten, så enkelt är det bara. Och jag ska jobba hårt för att ligga på en betydligt stadigare nivå än vi gjort hittills i år när hösten är på antågande.
   
  När jag kollade på gårdagens filmer igen, tidigare idag la jag även märke till en annan viktig grej för mig. Vi snackar årets mål; "att rida synligt bättre än förra året". JAG ÄR DÄR. Jag ser så otroligt stor skillnad, och jag känner enorm skillnad i sadeln. Jag är på god väg att, vet inte hur jag ska förklara, men liksom "öppna upp" bäckenet, komma intill sadeln och hästen på ett helt annat vis och det ger en mycket bättre känsla, stadigare häst och eftersom jag även börjar lära mig vilka muskelgrupper som ska användas så känner jag mig mycket starkare än tidigare. Det är häftigt.
   
  Men perfekt är det inte. Jag gillar inte att jag inte kan vara mer följsam. Jag spänner mig lätt när Aleccis studsar lite och det var pga det jag tappade stigbygeln igår. Jag vet bara inte hur jag ska göra/tänka/leta efter för att kunna flyta med bättre i rörelserna.
   
  Sen bara måste jag visa denna fantastiska kommentar. Så himla glad jag blir!!! Fantastiska människa som tar sig tid och inte bara en gång ser en film och skriver en kommentar, utan har varit med tillräckligt länge för att se hur vi slitigt och arbetat, sökt svar och mängdtränat. Vi är inte riktigt där än; tillbaka på banan helt och fullt, men känslomässigt är vi på väldigt god väg.
   
   
  Jag tänkte även ta och ge min syn på hur jag upplever henne inomhus vs utomhus. Jag tycker hon känns lättare utomhus och det beror på att allt kommer så snabbt inomhus (och att linjer och andra svårigheter ofta är kortare inomhus av logisk anledning) och att det då känns som att jag inte alltid hinner med. Ute har man mer tid och fler/längre bromssträckor. I och för sig är hon ju även en tittig häst, som tittar mycket om omgivningen, så det är väl i så fall det som kan vara lite lättare inomhus. Men när man väl är i gång och har startat brukar hon inte reagera på vad som händer utanför staketet. Men ja, jag föredrar utomhus om jag får välja.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.