• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hittills bra dag på hästryggen

  Pärlis först ut. Traskade ner i skogen för att undersöka (med ögonen som bedömningsmetod) om hon eventuellt kan dra/släpa en rundbal som kommit på villovägar där traktorn inte kommer fram. Vi får väl se om hon orkar någon dag framöver, men prova det måste vi i alla fall göra! Sen red vi på det kortklippta gräset en stund. Åttvolter i trav och sen rullade på i galopp. Efter ett tag var hon huuur fin som helst! Och när hon får använda kroppen och får beröm så blir hon även så himla nöjd själv. Men som vanligt är det svårt att vara seriös med den underbara hästen så ju längre vi höll på desto mer oseriösa började vi bli. Därför avslutade vi med att busa i full galopp några gångar. Ååååh! Det var inte bara ett leende från öra till öra som smög fram utan det är verkligen skratt. Hon gör mig så glad! Och hon tog i som aldrig förr, haha och sen ett litet bockförsök dessutom. Bäst! <3
   
  Aleccis därefter. Vi red på samma ställe. Jag tränade mestadels min egen sits på henne; rumpa, insida lår, utsida knä och stortå. Och så magen förstås. Haha, fan vad jag fick kämpa! Men vad hon gick bra efter en stund! Vi gjorde inget avancerat utan jag "kände" mest på henne. Travade framåt, fast framåt med större kliv och inte fortare. Sen galopp. Lugn, stadig galopp. WOW, det är vad jag kan säga om henne. Verkligen WOW, vilken känsla! Hon nästan släpade nosen i gräset, gick i en långsam STARK galopp åååh :') Gick bättre i höger än i vänster, men sen gick det bra även i vänster. Då avbröt vi, travade av och skrittade sedan hemåt.
   
  G-U-L-D, fast av kött och blod, på fyra ben och med en varm utsida av dammig päls. Kärlek<3
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.