• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästhästhäst

  Då börjar vi hamna på rätt köl igen! Det är verkligen långa dagar just nu, fyllda till bredden med bara häst, häst, häst. Dessvärre den negativa sorten med mockning hundra gånger om dagen, vaktande, flyttande av hästar hit och dit och så en skvätt ridning på det.
   
  Igår red Becka Pärla. Hon var nöjd för Pärla var sugen på tur efter ett dygn inomhus och hade bjudning och sådär. Skönt att det hade gått bra. Efteråt red jag Aleccis. Hon ville verkligen vara till lags, det märktes så väl, men jag hade skitdålig balans(!). Vet inte vad jag sysslade med där ett tag. Men sen red vi på LP. Rätt "hårt" med mycket olika grejer, övergånger, tempoväxlingar, halter, "klockan" fast med det jag precis nämnde på flera olika vis, skänkelvikningar och bara lugn samlad trav där jag tränade på nedsittning. Yes, jag gör det för min skull. Har en liten, liten dröm om att kunna starta något lätt program på någon klubbdressyr någon gång (bara för att få något som kan motivera mig att rida henne bättre). Men när det lär hända vet jag inte. Det gick iaf rätt bra att trava runt och efter det så red vi hemåt. Mer eller mindre allt vi gjorde på LP gick bra och kändes bra. Min balans var betydligt bättre och det kändes "som vanligt". Ett bra pass, faktiskt.
   
  Idag red jag Pärla efter att ha varit hos L. Vi red i byn, galopp över en åker (givetvis med bortplockat gräs) och sen en kortis på LP. Kände bara på henne på en större volt i trav och galopp och sen lite skänkelvikningar och ett par halter. Med tanke på åldern, hur hon är i kroppen, hur lite krav jag har på henne och att hon inte rids riktigt så som jag vill - så är jag positivt överaskad. Hon försöker verkligen och så är hon helnöjd efteråt när hon får all beröm och så. Härlig inställning på den där gamla tanten! <3
   
  Och så Aleccis. Tyckte det var dags att hoppa igen, så det har vi roat oss med idag. Först lång framskrittning med telefonsamtal. Sen uppvärmning och så var jag tillbaka där jag var igår; vart har jag lagt min balans?! Tyckte jag red riktigt skitilla men tror egentligen att problemet ligger i att jag har så jääävla långa tyglar. Nu håller man ju inte balansen i tyglarna såklart, men jag tror att de långa tyglarna gör att jag sitter annorlunda med överkroppen och på så vis inte blir lika följsam. Vet inte om det stämmer, men det kändes så. Aleccis var verkligen på idag! STARK till och med. Hon är mest bromslös och olydig i vanlig fall, men idag var hon uppriktigt stark. Hoppande gick i alla fall bra. En gång började jag darra mot ett hinder. Helt sjukt.. Men det säger en hel del om hur mitt hoppsjälvförtroende mår just nu... :( Skit. Vi rev det hindret och då pep hon iväg efteråt = gillade det inte. Sen tog vi några fler språng och därefter styrde jag mot ett annat hinder. Högsta på banan. Precis när jag mjuknade för att hon skulle hoppa av så bröt hon ut. Gjorde volt, tänkte "your horse can only be as brave as you are" och så körde vi på. Bort med allt vad defensiv ridning heter, påminde mig om gaspedalen (mer i form av en "stöd-pedal") och så gick hon klockrent. Eller vi rev det hindret när vi kom från andra hållet en gång när jag inte fick med mig henne. Men samtliga andra språng var hur bra som helst. Så länge jag liksom sköter min del så går hon verkligen som tåget. Jag är riktigt nöjd med min ridning (när jag hade skärpt till mig) och med hästapållen.
   
  Tillbaka och så fick hon lyxa till det i hagen. Sen blir det avbyte och så får Pärla beta en stund. Jag försöker verkligen lösa "problemet" så det blir så humant som möjligt för alla inblandade.
   
   


  Kommentarer
  Matilda

  Har det hänt något med Pärla ? :/

  Svar: Nejdå, Pärla mår bra :)
  vinna.blogg.se

  2014-06-12 @ 17:59:42


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.