• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästar, tårta och kattungar

  En häst tömkörd, tre ridna och en longerad idag. Blandad motion och blandade hästar. Jag red min kära älskade Pärlis och hon var precis som vanligt. Det vi roar oss med är galopp; framförallt fattningar men även avbrott, en del trav och så givetvis den obligatoriska skritten. Lagom avancerat, men tant uppskattade det. Sen fann jag mitt tappade utblås längs vägen så satt av, och... utan att jag tänkte på det så släppte jag Pärla, tänkte ju att hon ändå var parkerad, hämtade utblåset och då tyckte tant att hon kunde skritta hem på egen hand så hon började före mig. Gick ifatt bara några meter och sen åkte jag och utblåset hem på hennes rygg. Kom på när jag skrittade av att jag gör väldigt mycket utan att "tänka mig för". Jag menar inte sådant man lätt gjorde som ung; man hade helt enkelt inte koll på säkerheten och/eller konsekvenser av det man gjorde. Utan jag litar på Pärla så mycket att jag inte ens brydde mig om att ens reflektera över vad jag gjorde. Hon är kung hon.
   
  Är i valet och kvalet i ett ganska stort beslut angående henne just nu. Ibland har jag bestämt mig, men så ändrar jag mig och sen ändrar jag tillbaka igen osv. Tvivlar, överväger, funderar. Jobbigt att behöva ta beslut! Försökte sova en timme till efter den skittidiga besiktningen i morse men då jag bara tänket på Pärla och framtiden så gick det inte att sova. Hjärtat slår hårt och det trycker på bakom ögonen. Det är verkligen helt sjukt hur stor del hon är av mig. Min Pärlis. Bästa, underbara, fantastiska Pärlis. <3
   
  Longerade Aleccis på en nyslagen åker (med bortplockat gräs) - det gäller att passa på när man förstör så lite som möjligt! Det regnade, var som sagt gräs och gården är på ett berg så det sluttar överallt. Men det gick ändå hyfsat bra. Lät henne först trava i ena varvet, därefter andra, därefter trava, galoppera och trava igen i första varvet och samma sak i andra varvet igen innan vi var färdiga. Totalt mellan 20-25 minuter. Det är aldrig någon höjdare med regn, men som tur är har jag härdade hästar som sällan bryr sig om vädret. Det må vara när det är extremt, men vem klagar inte då, haha.
   
  Avslutade dagen med tårta och att passa på att klappa på kattungarna som har sagt hej till världen. Det gäller att passa på innan de lär sig springa iväg... *livet som vild bondkatt*
   
  Instagrambilder från dagen. Mer än så orkar jag inte anstränga mig.
   
   
   
  Ja, som synes är det ju inte direkt exakt precis som det står i böckerna och blablabla, men vi ger givetvis fan i allt vad inspänningar och annat trams heter i alla fall, och så lät jag glada hästen springa runt en stund. Hon är lika svårbromsad på lina som hon är när man sitter på. "PTROOO, BRRRR, HÖÖÖÖU(?)" Whatever, säger hästen och springer vidare. Helt genomlugn, men fortfarande trav. Från galopp till trav är inte några problem, kanske max två varv (hejhej lydig häst - not). Hur länge som helst. Måååånga varv.


  Kommentarer
  Klaudia

  Jätte fina bilder och bra inlägg! Checka gärna in på min blogg :) Kram!

  2014-06-10 @ 21:47:25 | URL: http://lifebyklaudia.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.