• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gnuggar hjärncellerna

  Pärla börjar tröttna på ynglingen nu. På riktigt. Har aldrig sett henne sådan någonsin under hela tiden jag haft Pärla. Min glada, snälla Pärlhäst. Jag blir så ledsen på henne... Men jag kan inte klandra henne heller, för det är tufft och vem hade inte blivit galen av att vara instängd med någon till största delen på hela dygnet i en vecka? Men jag är besviken på henne. Tur det är Aleccis som har ansvaret nattetid och kan avlasta Pärla. Aleccis sköter det snyggt. Tydlig, men inte fysisk. Samt att hon, precis som ynglingen själv, också är en slickande häst. Så hon agerar slickepinne när det passar och så kan de till och med klia varandra. Hon är tuff, men rättvis. Så det är absolut inget daltande från hennes sida heller.
   
  En lösning, som vi tror på mest, är på ingång just nu. Tygstycket är på ingång och vi letar i våra garderober - typ. Lite syhjälp och lite envishet så hoppas jag vi kan få ihop något som kan fungera. Men det är väl mer ett svajande hopp just nu. DE MÅSTE UT, så enkelt är det bara. Nödlösningen, som inte heller är av intresse egentligen, är att ha ynglingen själv där inne och tanterna ute. Men vem blir glad av det då? Och vem lagar stallet när det ligger som plockepinn? Jag tänker bara med fingrarna just nu, så är det med det.
   
  Hoppade skogshindren med Pärlis innan idag. Det är svår det där med höjden. Varje stubbe är ju några dm så det blir så stor skillnad om man ska flytta runt och få något vettigt. Antingen för lågt eller för högt. Hoppar gör hon, men det är svårt att få höjd i henne nu på ålderns höst, så lät det vara lågt istället. Men det blir inte alls samma sak. Blir ju knappt ett språng. Hon bjuder även bättre om det kommer upp lite. Tanken är ju att hon startar P&J nästa helg, så några språng är bra att få i den gamla kroppen.
   
  Aleccis efteråt. Hoppade lite med henne också inför fredag. Jag letar känsla just nu. Första steget är alltid att bli medveten och det är jag. Nästa steg känsla, och samband. Jag har så svårt för att hitta samband, men det ska jag fan lära mig! När det är på väg att bli en utbrytning; vad beror det på och vad ska jag göra för att rädda situationen. Två gånger hände det idag. Första gången mot en oxer, känslan var att hon likagärna kunde hoppa. Hon bara drar förbi, i samma sekund som jag mjuknar för att hon ska hoppa av. Andra gången, mot ett räcke, kände jag det tidigare. Tittig vid ena sidan, fick inte ut henne, dålig väg, dålig ridning osv. Då är det inte så svårt att känna, men även OM jag känner så måste jag lära mig att övertala henne - för i de lägena visar hon det flera språng innan så jag har tid på mig. Hm, inte så himla lätt det där. Avslutade med en bana över 110-hinder, nemas problemas - då ha jag ju kommit in i ridningen. Jag hade lite att stå i emellanåt. Hon stack som fan efter hindren ibland. Det är inte så himla bra... Blir spännande då på en stor gräsbana där tävlingen är, haha.
   
  Väldigt gammal bild. Från en 1m P&J, kan det ha varit 2007?
  Det var i alla fall på den tiden jag fortfarande hade lite jävla anamma.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.