• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Glädjen

  Igår var en historisk dag. Första gången jag red S lös, ute på LP - dvs ingen trygghet omkring i form av väggar eller liknande, och dessutom liv och rörelse omkring som det alltid är där. Två gånger tidigare har vi provat att rida honom lös innanför fyra väggar, men igår som sagt var första gången lös, ute. Så himla trevlig häst det där alltså. Wow! Jag som är relativt svårflörtad är ett stort fan av den hästen. Man kan ju liksom gilla hästar såklart, men när man känner känslan som "den här hade jag inte tackat nej till att ha som min egen" - då är det for real.
   
  Mina tokar red jag också såklart. Dressyr med Pärla. Nu när hon står inne en hel del så är jag noga när jag rider henne, vilket jag nämnt tidigare. Det som är häftigt är att på denna vecka har vi därför hittat tillbaka till en bättre (mindre kass) dressyrridning och det hade varit kul att starta en P&R bara för att se var vi ligger bland siffrorna. Nackdelen (vilket inte är en nackdel, bara i dressyrsammanhang) är ju att det knappt går att göra runda volter för känner hon att vi ska svänga så gör hon det - fort. Det blir kantigt. Det skiter i och för sig jag i. Jag "motar insidan" som jag kallar det för att balansera upp så hon inte lägger all vikt på insidan, för hennes skull. Det är oviktigt huruvida en volt är perfekt rund eller inte. 1 h 20 min var vi ute.
   
  Aleccis och jag red lite annorlunda när vi skrittade fram. Hon var piggelin och skrittade fort som fan. Det GÅR INTE att inte jucka när hon ska skritta i trehundra knyck... Störande som fan är det. Även om jag försöker, alltså verkligen gör mitt yttersta för att sitta still så är det omöjligt. Hon skjuter med mig något fruktansvärt ändå. Hejhej felriden och stelt bäcken? Tragiskt. Hon hoppar ju liksom inte fram jämfota - vilket majoriteten av alla svenska ryttare tyvärr verkar tro att deras hästar gör. Därefter red vi på LP. Lugn, avslappand häst, serpentinbågar och volter, trav och galopp. Sen skulle jag prova att rida en stund utan stigbyglar... Tjeeena, sa hästen och ryckte till för lite vindar i busken, sen var hon fiolsträngen själv efter det. Så ville inte bråka med henne utan tog snart stigbyglarna igen, rullade på lite i serpentiner igen och så avslutade vi. Man ska ju hålla det basic, men jag har väldigt dålig fantasi så det blir mest samma. Måste väva in mer tempoväxlingar och sådant nyttigt, men jag har fullt sjå att komma ihåg att jag har två ben och två händer för att minnas så avancerade saker (eh...) som typ tempoväxlingar och igångsättningar/avbrott. I alla fall, hon var för det mesta lugn och fin. 1 h 5 min var vi ute.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.