• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det bästa som finns är att hoppa!

  Trots uteslutningar efter uteslutningar så känner jag en känsla av att jag minsann är något på spåren! Vid varje hoppass nu känner jag hur jag blir klokare och klokare. Det är liksom alltid något nytt jag "kommer på". Det gällde även idag. Jag tog med mig min häst som typ älskar att åka transport (haha, hon är helt sjukt förtjust i den där lådan alltså) och så hoppade vi bågar. Bågar är en svårighet för oss. Dels kommer det "hinder efter varandra" vilket gör att hästen han mer bråttom än vanligt och dels är jag inte helt övertygad att hon kommer lyssna och därför blir det ett visst stressmoment även för mig.
   
  Tog det lugnt och försiktigt i början. Noga med lugnet och korta, men viktiga, skrittpauser. Hon var så fin! Pigg, men jag fick "sista ordet". Byggde på mer och mer, och lyckades ta oss "runt" alla fyra hinder, alla på bågar efter varandra, utan större problem på omkring 90-1m. Kändes RIKTIGT bra. Höjde sedan två av hindren på en båge för att träna på att fortsätta vara lugn och psykiskt balanserad även om det blir något högre. Bröt ut första gången på båda, men det var allt. Anledningen? Passiv ryttare som väntar istället för att ta kommandot. Tog om och bara körde. Det kändes så lätt! För jag kom på en sådan viktig detalj jag inte har gjort på länge.
   
  Men först och främst så känner jag att jag i anridningarna sitter och "funderar". Det är inte okej. Det ska vara fokus, fullt jäkla fokus. Men samtidigt vill/måste jag vara "öppen för förslag" på så vis att jag måste leta efter sambandet och den känsla som finns när utbrytningen är på väg. Så slopa funderingarna, ta kommandot men känn efter. Rätt vs fel, svart eller vitt. Så enkelt ska det vara.
   
  Dagens klokhet. Jo, jag märkte att detta med att hålla om skänklarna, alltså helt enkelt låta benen ligga an mot hästens sidor och förvisso hålla om, men inte driva - är för passivt. Det krävs mer än så. Genom att byta ut den passiva omhållande skänkeln till en underhållande skänkel så fick jag ett helt annat gensvar! Då var det bara att sitta upp, ha mjukt stöd i tyglarna och så denna underhållande skänkel som ber om rörelse framåt. WOW. Så enkelt det kändes! Hon gick som tåget! Jag kunde hålla in henne ordentligt och nästan få in hur många galoppsprång som helst före hindren. Det gick att backa av och nästan till och med bromsa mot hindret. Helt sjukt vilken skillnad! Vi rev frambommen på oxern två gånger för att det blev lite fööör bra, haha. Jag är ju inte direkt van vid att kunna reglera henne så pass.
   
  Helt underbart var det att hoppa idag. Hon var BÄST, jag är nöjd med min insats där jag red bra och höll mig lugn. Nu blir det testing, testing på P&Jn i helgen.
   
  Jag har letat och letat efter en fungerande ridning hur länge som helst nu, och det känns verkligen lovande måste jag säga. Det svåra är fortfarande att göra rätt när det är tävlingsstämning och all stress och "får vi plats"/"klarar vi det här" osv dyker upp... Men med mer träning så och en fungerande ridning som kan bli permanent - vi fixar detta!
   
  Sen är hon ju helt fantastisk även på marken. Jag band upp henne bredvid transporten och när jag la in tränset i bilen för jag hur hon går på lämmen (bommen var stängd in, annars hade hon garanterat gått in och ställt sig). När jag tog av sadeln och gick iväg med den ställde hon sig nedanför lämmen och skrapade på den, haha.
   

  Visst är det kul att läsa mina skitlånga inlägg om mina oerhört intressanta funderingar och aha-upplevelser? Höhö, känner att det nog bara roar mig, men skit samma. Är nyttigt att skriva upp det för då finns det alltid sparat så kan man gå tillbaka och komma ihåg. Det är så sjukt egentligen. Vart finns jag på den där nybörjare-elit-skalan? När jag kommer på den lilla men ooh, så viktiga detaljen att driva hästen så känns det som om nybörjarstrecket är min rätta plats. #självlärd #glömmerbortgrunderna


  Kommentarer
  Sanna&Frida

  Jätte fin blogg!! Skulle vara kul om du ville följa våran nystartade instagram, Hopphastarnas
  Kram Hopphastarnas.horseworld.se :)

  2014-06-26 @ 21:10:24 | URL: http://hopphastarnas.horseworld.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.