• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tuuuungt.

  Det var värst vad tungt allt blev. Under kvällen började jag må riktigt, riktigt dåligt. I morse var det bra, men nu kommer det tillbaka igen. Antar det är en kombination av mycket arbete, dålig sömn och kass föda. Det tar ut sin rätt, så att säga.
   
  Sådant där är rätt sjukt, eller något... Haha, jag är uppväxt under väldigt "korrekta" förhållanden;
  Vi åt alltid, hela familjen, samma tider varje dag, rejäl bra mat. Hemlagad från grunden, husmanskost dagligen, utöver det givetvis frukost och kvällsmat. Pizza stod på matlistan högst någon gång i halvåret. (Jag var 16 år första gången jag smakade kebabtallrik. Haha, vadå "efter".) Min mor strök ALLA kläder (till och med "skruttkläder" som användes i stallet - här finns inga KL eller andra ridmärkeskläder så långt ögat kan nå. Jag tävlade t ex länge i billiga (har fortfarande bara billiga ridkläder) vita ridbyxor med stoora hål vid knäna. De blev givetvis också strukna, haha. Och nej, min mor tyckte inte dem var anständiga - men vad gör man? Som att jag rider bättre med hela ridbyxor? Pfft!). Duscha gjorde man varje kväll (eller morgon när man var tonåring och gick i skolan och inte ville ha sovit-med-blött-hår-frilla), och ja. Jag vet inte var det gick fel men idag sitter jag här och äter skräpmat 7 dagar i veckan = lagar aldrig mat, duschar aldrig (typ) och skiter i hur jag ser ut, stryker inte ett jävla klädesplagg (inte ens skjortor), och njae, hela livet/livsstilen blev förstörd så fort ansvaret kom in i bilden. (Jag flyttade hemifrån som 17-åring, och vi har försökt laga mat i omgångar men det finns verkligen inget tråkigare!)
   
  Att det kan bli så... omvänt? Min har också undrat när/hur det kunde bli så fel ;)
   
  Det är förjävligt att vara vuxen och behöva ta mer ansvar än över hästarna. Mat, sömn, kläder - tuff värld vi lever i. Jag hade nog passat bättre i ett u-land, eller möjligtvis i det Sverige som fanns för ett par hundra år sedan.
   
  Aleccis och jag på P&Jn i Bråtåkra som SBHS anordnade för någon månad sedan.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.