• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Time for motion

  Har precis kollat på sammandrag från nations cup i Falsterbo. Snacka om att kvalitén är blandad, men vilka fantastiskt skickliga både hästar och ryttare vi har i sporten! Härligt motiverande så här i regnet. Nu ska jag bege mig ut och åka en sväng på Gladis. Det verkar vara uppehåll, men vi får se om det blir barbacka ändå eller om vi kör ett mer riktigt pass med sadel. Det lutar åt andra förslaget nu när man är uppumpad ;)
   
  Men jag tänkte på en grej. Helt utan att gnälla, döma eller klaga - jag bara undrar. I andra omgången får en ryttare i det schweiziska laget ett stopp. På samma hinder som de även stannat på i första omgången. Hon tappar bort sig totalt och klipper till hästen i huvudet med sin egen hand. Inte ett enda ord säger någon om detta; inte speakern och inte kommentatorerna. Så jag bara undrar - ni som var där eller ni som läst/hört något i fråga - blev det några konsekvenser av en sådan handling eller räknar de med att man ska ta sitt ansvar själv i det läget?
   
   


  Kommentarer
  Natural Ponies Lina Green

  Vilken idiot! Inte skada hästen och absolut inte i huvudet... Stackars häst...

  Svar: Ja, jo jag försöker vara opartisk för vad hjälper det med uthängningar :P Men att göra en sådan sak känns verkligen inte som något acceptabelt.
  vinna.blogg.se

  2014-07-13 @ 21:26:38 | URL: http://naturalponies.blogg.se
  Johanna

  Med tanke på vad jag såg i Falsterbo så blundas det nog lite för mycket. Stod och kollade på framhoppningen där det både reds fram och hoppades på graman. På framridningen till dressyren rollkurades det till höger och vänster utan konsekvenser. Så jag tvivlar starkt på att att det hände någonting i just det här fallet.

  Svar: Så tragiskt! Det är så mycket människor som ser, hör och tar in det som händer. Hemskt att det accepteras. Frågan är vad de som bestämmer (är FEI högsta hönset i Falsterbo, tro?) är rädda för. Dags att sätta lite press på ryttarna! Pressen att leverera resultat sätter de själva, men det måste göras på ett mer sportsligt sätt!
  vinna.blogg.se

  2014-07-13 @ 21:33:51 | URL: http://teambockaberg.blogg.se
  Victoria

  Är du säker på att det är ifrån Nations Cup? Satt nämligen bänkad på läktaren precis framför det där Tretorn hindret och kollade hela klassen. Jag fotade också och kan inte komma ihåg att jag såg någon som slog till sig häst i huvudet...
  MEN om ryttaren gjorde det var det riktigt, riktigt dåligt.

  Svar: Ja, det är jag. Jag blev lite osäker nu när du skrev men jag sökte på sändningar från Falsterbo på svtplay och då var detta sammandrag från nations cup det enda som fanns. Det börjar med två hunter-rundor men sedan är det bara nations cup resten. :)
  Det kan ju vara så att vinkeln gjorde det svårt att se/uppfatta (och hon var kvick), men tack vare (eller hur man ska säga) hur kameran var placerad så syntes det väldigt väl.

  Nu har jag inte länken här, men då fanns det som sagt bara en sändning. Detta var någon gång efter 38 minuter har jag för mig. I andra omgången, som sagt. Om du själv ville se :)

  Ja, det är lite tråkigt att det förekommer i sådana sammanhang (det ska ju inte förekomma alls, men man har väl lite högre förståelse om ryttaren skulle tappa sig helt på en mindre tävling, eller hemma).
  vinna.blogg.se

  2014-07-14 @ 16:53:38 | URL: http://naturalponies.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.