• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Så gott som självlärd

  Jag kan tänka mig att det är ganska störande att läsa om mina utläggningar om mina (hopp-)pass, hur jag tänker, funderar, teorier hit och dit, glädje, sorg, hopp och förtvivlan. Tester hit och dit, prova något nytt, falla in i gamla ovanor - allt sådant, om och om igen.
   
  Men glöm inte en sak. Jag är så gott som självlärd (förutom "ställ i hörnen och fatta galopp med innerskänkeln"-ridskolenivå). Ridning är en känsla - inget någon egentligen kan lära en utan man måste hitta dit själv. Med hjälp. Med bra hjälp. Bra som i kompetent. Och regelbundet. Och så bra hästar. Det krävs mycket för att bli bra.
   
  Jag saknar vissa av de delarna. Men jag vill också utvecklas. Bli bättre och bättre. Hur? Genom att läsa, titta, överväga, köpa eller inte köpa argument och motiveringar om ridning och hästens anatomi osv. Det är svår, för ridning är återigen en känsla. Dvs inget man kan läsa sig till.
   
  Det tar tid, det kommer ta tid och nej, resultatet kanske aldrig ens når dit jag vill. Uppenbarligen följer vi inte motorvägen, om man säger så... Men det jag skriver är hur jag funderar och resonerar. Upptäcker något. Ja, jag delar med mig av det mesta. Om det är rätt och riktigt eller inte. Ja, alltså. Självklart är inte allt rätt - jag håller på att lära mig. Men det har lärt mig massor, genom att jag funderar, resonerar, analyserar och skriver. Och någon mer där ute kanske också kan leta i de gångarna jag letar för att hitta rätt knappar och spakar till min springmaskin. Man vet aldrig. Nya infallsvinklar och tips kan man få överallt. Den allra, allra, allra första och viktigaste aha-upplevelsen jag fick var tack vare ett blogginlägg från elitryttare. Lite här och lite där kan bli något som fungerar.
   
  Luddigt is the thing.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.