• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat Pay & Jump med Aleccis i Sävsjö 22/7

  Lite försent, och jag nämnde ju lite snabbt hur resultatet blev. Men känner för att jag vill skriva lite mer om starterna.
   
  Först och främst; när jag jobbar (hämtar mjölk) så kör jag på de vägarna där ridklubben ligger så nu har jag lärt mig en ny, kortare väg. Awesome! Sparar säkert en mil totalt (tur och retur), och att spara en mil på en resa som brukar bli ca fem mil är en rätt hög procent. Det kändes dessutom när man körde, att det var kortare alltså. Även om det bara var några kilometer enkel resa. Lite OT, men bra för mig, haha!
   
  Vi startade som jag nämnde två stycken 110 cm. Precis när jag red mot första hindret i första rundan kändes det högt. Men i samma sekund Aleccis lättar från marken så är den känslan borta. Det är en egenskap den hästen har; jag har så jävla mycket att hålla koll och tänka på att jag inte hinner fundera på hinderhöjd - inget ont som inte har något gott med sig! :) Till andra hindret, ett räcke, blev jag kvar i handen och det kändes jättetydligt. Vi missade några centimeter upp och den bommen föll. Tre till fyra var en linje av räcke - oxer. Linjen stod relativt nära kortsidan ändå - för att vara oss. Precis en sådan grej som har ställt till det tidigare. Det skulle in sex galoppsprång mellan dem, och först låg hon på så det blev två större sen fick jag tillbaka henne och fick in resterande fyra. Vi kom inte trångt inpå utan det blev "riktiga" galoppsprång hela vägen fram, även om de totala sex var ojämna. Femman flöt på, den stod på diagonalen. När man hoppat det hindret och kommit bort nästan till spåret så fanns det inte särskilt mycket utrymme att vända och balansera mot nästa hinder. Jag kom på det lite sent och satt upp rejält. Det var rätt mäktigt för jag tog inte alls mycket i henne, utan satt som sagt upp kraftigt och la på ytterbenet samt höll stadigt i tyglarna. Wow, hon börjar gå att påverka! Hindret var ett räcke "tillbaka", diagonalt mot halva långsidan ungefär, fast man gick innanför det hindret som stod där och gick på båge/böjt spår till sjuan, en större oxer. Efter den oxern skulle man höger, men det bjöd in till vänstersväng så där "visste" jag att jag skulle få problem - och det fick jag. För jag släppte iväg Aleccis över hindret och ingen av oss tog något initiativ efteråt så vi red rakt fram, haha. Mot staketet, när vi kom fram till det (och bröt av) så blev det till att göra en volt tillbaka för att hoppa över sista hindret, räcket på långsidan som man nyss ridit innanför. Så vi fick åtta fel i den rundan men det kändes BRA!
   
  I andra sedan så rättade jag till misstagen. Ettan flöt på bra, men sen "släppte" jag henne nästan lite väl mot tvåan för att hon skulle hinna upp ordentligt och för att jag inte skulle ha någon som helst möjlighet att bli kvar i handen. Sen kom vi lite på sladd till trean - ett praktexempel på inbjudning till att hon brukar vilja bryta ut. Men inte nu (längre?). Jag siktade dit vi skulle och ramade in henne och så hon körde på! På linjen fick vi in sex jämna, fina galoppsprång (åååh<3<3)! Femman gick återigen bra och sen gjorde jag som sist och satt upp och vände med tydlig utsida mot sexan. Denna gång ville jag inte släppa iväg henne mot sjuan och inte heller sluta ta initiativet så nu var jag noga med att ge ny galoppskänkel (inte fysisk) redan innan hindret så vi redan från början landade i höger galopp och tack vare det plus bättre planering generellt så var det inga konstigheter att få med henne där. Sista hindret var inte heller det några konstigheter. Felfri runda!
   
  Alltså, känslan hon bjöd på denna dag. Åh, det gör mig tårögd! Så fantastiskt vacker häst. Asbra känsla genom båda rundorna men framförallt sista rundan - alltså WOW! Det kan vara vår livs bästa runda. Det klaffade och vi kämpade ihop. Hon var lugn, väntade och bara gjorde precis rätt exakt hela tiden. För mig är det stort. Hon och jag börjar bli "vi" på riktigt.
   
  Nu till det tråkiga. Inte en käft ville följa med så här är jag nu med bara våra minnen (och en rosett som jag tyckte vi förtjänade). Riktigt, riktigt tråkigt att inte ha de rundorna på film, men det är så det fungerar, tyvärr. Känslan bär jag iaf med mig. (Sen är det alltid roligt när andra ser förbättring och även här i Sävsjö syntes det skillnad. Jag känner som sagt skillnad, men det är fantastiskt roligt att det även syns.)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.